Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsts daudzveidīgām kultūras norisēm

Atbalsts daudzveidīgām kultūras norisēm
01.07.2009 07:03

Atslēgvārdi

Valsts kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras projektu konkursā, ko administrēja Liepājas Kultūras pārvalde, atbalstīto 42 projektu skaitā gandrīz puses projektu darbība norisināsies Liepājas pilsētā.

Tos ar atbalstu, sākot no 101 līdz 2000 latu, īstenos gan pilsētas kultūras iestādes, gan dažādas biedrības un viens uzņēmums.

Izpētot atbalstīto projektu sarakstu, jāsecina, ka līderos izvirzījušies liepājnieki, bet daudz projektu atbalstīts arī Ventspils iestādēm un organizācijām. Tāpat Kurzemes programmā projektus īstenos arī Saldū, Kuldīgā un Talsos. Dažādas aktivitātes gaidāmas arī bijušā Liepājas rajona novados – Priekulē, Aizputē, Pāvilostā un citviet.

Literatūras nozarē atbalstīts Latvijas Rakstnieku savienības projekts “Septembris – literatūras mēnesis Liepājā”, kas paredz daudzveidīgas aktivitātes Dzejas dienu laikā. Mūzikas nozarē koris “Aija” saņēmis atbalstu jau tradicionālajai Jauniešu kora dienai Liepājā, kad koristi satiekas ne vien uz skatuves, bet arī sporta laukumos. Liepājas Novada fonds savukārt rīkos labdarības koncertu “Bērni bērniem”.

Biedrība “Radi vidi pats” īstenos divus projektus. Viens no tiem paredz augustā nedēļas garumā sarīkot jaunrades darbnīcas jauniešiem ar ierobežotām iespējām, lai ar hiphopa mūzikas palīdzību rosinātu arī viņus līdzdarboties kultūras procesos. Biedrības vadītāja Agata Babina norāda, ka darbnīcas vadīs dīdžeji, kas ļaus jauniešiem pašiem izpausties hiphopa žanrā, bet projekta nobeigumā klubā “Fontaine” notiks dīdžeju paraugdemonstrējumi un jauniešu sagatavoto priekšnesumu izrādīšana. Otrs biedrības projekts paredz augustā sarīkot bezmaksas brīvdabas kino seansus promenādē. Radošais integrācijas centrs “Pagastmāja” savukārt saņēmis atbalstu projektam “Muzikālais tramvajs”, kas tāpat tiks īstenots Liepājā. Atbalstu virtuālā kino muzeja turpmākajai veidošanai saņēmusi arī Kristīne Jākabsone no fonda “Libavas filma”, bet organizācija “Rietumkrasts” arī rīkos smilšu figūru festivālu “Karostas smiltis”.

Kā ik rudeni, mākslas procesu veicināšanai Liepājas muzejā tiks sarīkota ikgadējā pilsētas mākslinieku izstāde “Atklāsme”. Bet Liepājas teātrim piešķirti līdzekļi izrāžu “Kauja pie…”, “Pidžama sešiem” un “Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu” viesizrāžu organizēšanai Kurzemes izglītības iestādēs un kultūras centros. Šī iecere saņēmusi vislielāko finansiālo atbalstu konkursā.

Tradicionālās kultūras nozarē folkloras kopa “Atštaukas” tikusi pie atbalsta projektam “Miķeļa tirgus tradīciju pārmantošana”, bet tautas mākslas biedrība “Saiva” pētīs un saglabās Nīcas tautastērpu tā daudzveidībā. Arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs saņems atbalstu projekta “Suitu zeķe un…” īstenošanai, bet Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka – projektam “Bibliotēku nākotne sakņojas kultūras mantojumā”. Naudu projektam “Kurzemes rota – Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle” saņems Liepājas Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds, bet Liepājas Vācu draudze izdos informatīvo bukletu par Liepājas Trīsvienības baznīcu.

Atbalstīti arī divi individuālā komersanta “Labie projekti” iesniegtie projekti. Viens no tiem paredz veidot filmu par Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāli un lielākajām nepārbūvētajām ērģelēm pasaulē, bet otrā projektā “Kurzemnieks – kā radošās ekonomikas resurss” iecerēts organizēt seminārus par radošo ekonomiku, kultūru kā eksportu, sponsorēšanu, kā arī tikšanos ar atzīto kultūrpolitikas speciālistu Draganu Klaiču. Uzņēmuma reģistrā atrodamā informācija rāda, ka i/k “Labie projekti” īpašniece ir Liepājas Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja, un viņa norāda, ka piedalījusies konkursā ar projektiem, kas lielā mērā atbalsta Liepājas Kultūras pārvaldes ieceres, jo tai kā konkursa administrētājai ar saviem projektiem konkursā piedalīties bija liegts.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Atbalstu virtuālā kino muzeja turpmākajai izveidošanai saņēmusi arī Liepājas kino pētniece Kristīne Jākabsone.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz