Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbildību par Liepājas teātri izlems darba grupa

Trešdien, 7. oktobrī, Liepājas pilsētas domes vadība tikās ar kultūras ministru Nauri Puntuli, lai risinātu Liepājas teātra finansēšanas jautājumu ilgtermiņā. Nolemts veidot darba grupu, kurā ministrs aicinājis iesaistīties pašvaldību, pastāsta domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Atbildību par Liepājas teātri izlems darba grupa
Foto: Egons Zīverts
08.10.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

“Tikšanās tēma bija par to pašu, par ko runājām iepriekšējā reizē, kad ministrs viesojās Liepājā, – par izņēmuma statusa izbeigšanu Liepājas teātrim starp pārējiem Latvijas teātriem. Viņš izstāstīja savu rīcību – veidot darba grupu,” saka pašvaldības vadītājs. “Galvenais, ka tajā būs mūsu pārstāvji, kas varēs runāt ekspertu līmenī.” Viņš pieļauj, ka pārstāvis no domes visdrīzāk varētu būt priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis.

Liepāja piedāvājusi savus variantus, kā sadalīt atbildības jomas par teātri starp valsti un pašvaldību.

Pirms darba grupa nav izveidota, J. Vilnītis tos sīkāk nekomentē, vien atzīmē, ka esot svarīgi, “lai arī valsts uzņemas savu rūpi”. N. Puntulis interesējies, kā Liepājas dome pašlaik atbalsta teātri. “200 tūkstoši eiro jau pielemti, un rīt (8. oktobrī – L. K.) skatīsim 44 tūkstošu eiro grozījumus šī gada budžetā. Teātrim 92 tūkstoši eiro bija neatprečoti par biļetēm. Ar apmēram pusi summas viņi paši tika galā, bet ar pārējo ne, jo teātris nevar lielbudžeta izrādes rādīt pustukšā zālē,” skaidro J. Vilnītis.

Liepājas teātra finansēšanas jautājumu risināšanu turpmāk pārņems jaunveidojamā darba grupa. Ministrs tajā iesaistīties uzrunājis Liepājas teātra vadītāju Herbertu Laukšteinu. “Protams, iešu un strādāšu, es pats to esmu rosinājis,” viņš saka “Kurzemes Vārdam”. Darba grupas sastāvu un pirmās tikšanās laiku viņš pagaidām nezinot. Teātra direktors neesot bijis aicināts uz trešdienas tikšanos Kultūras ministrijā, par to zinot no žurnālistiem, kuri viņam zvana un izvaicā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz