Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atceres brīdis dziedātājai un dzejniecei

Atceres brīdis dziedātājai un dzejniecei
17.10.2008 07:01

Atslēgvārdi

Ainas dienā gleznotāja Miķeļa Golda namiņā pulcējās neliels draugu un cienītāju pulciņš, lai atcerētos un pieminētu dziedātāju un dzejnieci Ainu Uldriķi. Par to bija parūpējusies fotomāksliniece Irina Tīre, kura ar mājasmātes, mākslinieka atraitnes Ināras kundzes laipnu atsaucību iedibinājusi “viesistabu”, kur tikties Liepājas kultūras ļaudīm. Aina Uldriķe pēkšņi mūžībā aizgāja šā gada februārī, atstājot divus dzejas krājumus un savu balsi mūzikas albumā.

Irina Tīre sadarbībā ar aktrisi un režisori Agnesi Osi klātesošos iepazīstināja ar Ainas personību, lasot viņas dzeju un atskaņojot ierakstus, kas atsauca atmiņā viņas cienījamos gados balss vēl sulīgo tembru. Savukārt klātesošie – radošā kluba ‘Helikons” biedri, jaunības draugi un paziņas – kavējās atmiņās par viņu. Starp viesiem bija arī Pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Silva Golde, kura aicināja neļauties rudenīgām skumjām, bet atcerēties to gaišo, ko cilvēks atstājis aiz sevis. Daudzi ne tikai Liepājā, bet arī Latvijā Ainu Uldriķi savulaik pazina vispirms kā temperamentīgu estrādes dziedātāju Ainu Zāģeri, bet, kad pēc 18 gadu aktīvās dziedātājas karjeras pārtraukuma viņa atgriezās sabiedriskajā dzīvē, tad viņa atkal bija Uldriķe, sava tēva gleznotāja Teodora Uldriķa meita, kura jau mērķtiecīgi pievērsās dzejošanai un līdztekus komponēja un dziedāja gan savas, gan citu radītās dziesma.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz