Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atjauno Jūras spēku orķestri

Atjauno Jūras spēku orķestri
Foto: Egons Zīverts
07.06.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja filiālē apskatāma tematiska izstāde “Tauru skaņās kad viļņojas gaiss. Ieskats Liepājas kara orķestru vēsturē”, kur ar fotogrāfiju, formas tērpu un citu priekšmetu palīdzību tiek stāstīts par to, kā veidojies un attīstījies Liepājas kara orķestris.

Atskatoties uz vēsturi, redzams, ka 2009. gads Latvijas orķestriem bija pārmaiņu laiks, finansiālu iemeslu dēļ notika liela reorganizācija: Sauszemes spēku orķestris tika likvidēts, savukārt, NBS Štāba orķestri un Jūras spēku orķestri apvienoja, izveidojot divas orķestru grupas, vienu Rīgā, otru Liepājā. Likumsakarīgi, ka vienu no tiem nosauca par Sauszemes spēku grupu (Rīgā) un otru par Jūras spēku grupu (Liepājā).

Šobrīd Rīgā ir pūtēju orķestra sastāvs, kas vairāk atbild par ceremoniju nodrošināšanu, bet Liepājā — bigbends, kas vairāk nodarbojas ar koncertdarbību. Nacionālo bruņoto spēku bigbenda vadītājs kapteiņleitnants Uldis Locenieks laikrakstam paskaidro, ka NBS bigbenda kodolu veido mūziķi no bijušā Sauszemes spēku orķestra un Jūras spēku orķestra. NBS bigbends ar koncertprogrammām uzstājās dažādās Latvijas pilsētās, kā arī ārpus valsts robežām. “Šobrīd, pēc 10 gadiem, ir piešķirts finansējums un radusies iespēja atjaunot Jūras spēku orķestri. Darbība netiek pārtraukta, praktiski varam teikt, ka tiek mainīts statuss un ir plānots, ka pieaugs dalībnieku skaits, ja šobrīd ir 19 dalībnieki, tad nākotnē plānoti vismaz 25,” laikrakstam paskaidro U. Locenieks.

Izstāde apskatāma līdz 14. jūlijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz