Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atkal meklē topošā interjera muzeja vadītāju

Liepājas muzejs atkārtoti aicina darbā restaurētā Hoijeres kundzes viesu nama Kungu ielā vadītāju, par ko liecina vakances sludinājums kultūras iestādes tīmekļvietnē.

Atkal meklē topošā interjera muzeja vadītāju
Foto: Kārlis Volkovskis
19.01.2022 13:58

"Kurzemes Vārds"

Kopš jūlija šo amatu ieņēma Andra Štāle. Viņa “Kurzemes Vārdam” apstiprināja, ka ir iesniegusi atlūgumu, – personīgu iemeslu dēļ, sīkāk paskaidrojumos neiedziļinoties. “Viss ir izrunāts, šķiramies kā draugi,” viņa sacīja. “Ar muzeja direktori esam vienojušās, ka nākamajam vadītājam atstāšu visu, ko zinu, turklāt neatteikšu ne palīdzību, ne padomu, ja būs nepieciešams.”

A. Štāle norāda, ka amats ir brīnišķīgs. “Jo šāds projekts – muzejs kopā ar krogu – ir diezgan unikāls visā Latvijā,” viņa norāda, un pašlaik, tā iedzīvināšanas posmā, darba procesa atslēgas vārds ir sadarbība. “Ar pašvaldību, citiem muzejiem, vēstniecībām, ēdinātājiem, kas saimniekos krogā,” uzskaita nu jau amatu atstājusī A. Štāle.

“Izaicinājumu jaunajam vadītājam būs daudz, piedzīvojumu un iespēju arī, jāsaskata, kas šai vietai ir nepieciešams.”

Savukārt Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla atzīmē, ka patlaban turpinās 17.–19. gadsimta interjera muzeja ekspozīcijas iekārtošana un iecerētais atklāšanas datums ir 11. marts.

Interjera muzeja tapšana ir liels izaicinājums visam Liepājas muzeja kolektīvam. Tā veidošanā ir iesaistīti gandrīz visi muzeja speciālisti. “Liepājā pirmo reizi top uz rūpīgas izpētes darba balstīts interjera muzejs, ir kvalitatīvi un ar lielu izpratni no kultūras mantojuma viedokļa veikta 17. gs. ēkas restaurācija arhitektes Liesmas Markovas vadībā. Muzeja filiāles atvēršanu gaida ne tikai liepājnieki, bet arī kultūras mantojuma speciālisti un cienītāji visā Latvijā, kā arī ārpus tās robežām.”

D. Kārkla norāda, ka filiāles vadītājam vajadzētu būt ieinteresētam un izzinošam šajā procesā, jo tieši viņš būs cilvēks, kam vajadzētu pārraudzīt, lai muzeja koncepts strādātu vienoti. “Tas nav vienkāršs uzdevums,” viņa piekrīt.

“Tas prasa zināšanas, vēlmi iedziļināties konkrētajos Liepājas vēstures un laikmeta notikumos, izstādīto priekšmetu stāstos, kā arī iemaņas kultūras vadībā un mārketingā.

Filiāles vadītājam vajadzētu būt tam cilvēkam, kas sagaida muzeja apmeklētājus, vada ekskursijas un ir ieinteresēts, ka cilvēks atgriežas muzejā un atved uz šejieni savus draugus un paziņas. Ar administratora iemaņām ir par maz.”

Atalgojums tiek norādīts – 1200 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz