Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklāj ielu teātru festivālu

Atklāj ielu teātru festivālu
14.07.2012 07:07

Atslēgvārdi

Vakar Rožu laukumā ar Liepājas Leļļu teātra sarūpētu izrādi “Smilšu sēres mantinieki” ieskandināja jau 6. starptautisko ielu teātru festivālu “Zeme. Debess. Jūra”. Šogad uzsvars tajā likts uz filozofiskām pārdomām un muzikāliem piedzīvojumiem.

Ielu teātru festivāls katru gadu liepājniekus un pilsētas viesus pārsteidz ar neparastām performancēm. Vakar skatītāji varēja baudīt gan Spānijas komiķa Marko Karola izspēlētās improvizācijas, gan Lietuvas kostīmu teātra “Pilies” un grupas “Bon ami” pavadībā ļauties franču izjūtām. Īpaša loma ielu teātra festivāla dalībnieku performancēs atvēlēta skatītājiem.

Par vienu no interesantākajiem ciemiņiem jāsauc Vācijas marionešu teātris “Dundu”, kas tulkojumā no vācu valodas nozīmē “tu un tu”. Viņi liepājniekiem un pilsētas viesiem deva unikālu iespēju emocionāli savienoties ar piecus metrus garu, no neskaitāmām iedegtām LED spuldzītēm veidotu marioneti. Lelli vadīja pieci cilvēki, tās kustības bija pārsteidzoši līdzīgas cilvēka kustībām. 

Vakara nobeigumā ar harmonisku “Skaņas ceļojumu” uzstājās mūzikas trupa “Mūzikas sfēras” no Polijas. Tā spēlēja senus mūzikas instrumentus – Tibetas bļodas un gongus apvienojumā ar mūsdienu elektrisko ģitāru un sintezatoru, izveidojot harmonisku vidi un neparastu skanējumu.

Ielu teātra festivāla organizatore Lita Belte stāsta, ka šogad festivāls norisinās citādāk nekā iepriekš. Lai arī nopietnais vēl joprojām cieši savijas ar teatrālo un komisko, mākslinieku piedāvātie priekšnesumi veidoti tā, lai skatītājos rosinātu filozofiskas pārdomas. “Tāda ir arī Liepājas Leļļu teātra izrāde. Mazajiem ir iespēja paskatīties uz kostīmiem, bet lielie seko līdzi domai par pasauli, vai neesam tai nodarījuši pāri,” šā gada festivāla pamatvērtības iezīmē L. Belte.

Šogad ielu teātru festivālā priekšnesumus skatītājiem sarūpējuši dalībnieki no septiņām Eiropas valstīm – Latvijas, Lietuvas, Spānijas, Vācijas, Itālijas, Somijas un Polijas. Viņu performances šodien no pulksten 12 līdz 15 Liepājas Jūras svētku laikā iespējams apskatīt Kūrmājas prospekta galā.

Daira Šteinberga,
“Kurzemes Vārds”

Andra Gertsona foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz