Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās Aivara Rozenbaha darbu izstādi

Atklās Aivara Rozenbaha darbu izstādi
Foto: Ruslans Šuļga
02.11.2015 13:38

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

3. novembrī pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Galerijā notiks fotomākslinieka Aivara Rozenbaha izstādes ”Cianotipija” atklāšana. Izstādē būs apskatāmi vairāki desmiti fotoattēlu, kas darināti cianotipijas tehnikā. Apmeklētājiem izstāde pieejama līdz mēneša beigām, katru dienu no plkst. 10.00-19.00. Ieeja bez maksas, portālu informē mākslinieks.

Cianotipija (cyanotype) ir viens no pirmajiem foto procesiem, ko 19. gs. vidū atklāja angļu astronoms Džons Heršels. Kā stāsta mākslinieks A. Rozenbahs, tad viens attēls var tapt līdz pat 40 minūtēm. Cianotipijas tehnikā darinātie fotoattēli fiksē kustību un iepriekš nekad nevar paredzēt, kāds tieši būs rezultāts. Līdz ar to katrs fotoattēls ir unikāls un nav otra tāda paša. A. Rozenbahs šādā tehnikā veido fotogrāfijas apmēram jau 8 gadus, un norāda, ka ar to Latvijā nodarbojas tikai nedaudzi fanātiķi. 

Izstādē apskatāmie darbi ir dažādu tēmu salikums un pārsvarā fotoattēli ir zilos toņos. Ikviens ir aicināts apmeklēt izstādes atklāšanu, satikt autoru un uzzināt vairāk gan par cianotipijas fototehniku, gan arī par darbu tapšanas procesu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz