Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās Eiropas Kultūras galvaspilsētas antenu

Atklās Eiropas Kultūras galvaspilsētas antenu
20.05.2009 10:54

Ceturtdien, 21. maijā pulksten 12 Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” organizē preses konferenci.

Tās pirmā daļā pie Liepājas Latviešu biedrības nama tiks atklāta antenas instalācija, kas simbolizēs Liepājas centienus kļūt par Eiropas Kultūras galvaspilsētu 2014. gadā, raidot un saņemot signālus no Kurzemes un Eiropas pilsētām. Preses konferences otrā daļā mediju pārstāvjiem tiks sniegta aktuālākā informācija par Liepājas pieteikuma sagatavošanu II atlases kārtai Eiropas Kultūras galvaspilsētas konkursam.

Ikviena liepājnieka domas šobrīd risina jautājumus par to, cik ļoti katru skārusi sociālekonomiskā situācija valstī, kā arī tiek meklētas atbildes uz jautājumu, kad un kā krīze tiks pārvarēta. Ideja par Liepāju kā Eiropas Kultūras galvaspilsētu varētu šķist nepieņemama, ja vien titulu nepiešķirtu 2014. gadā. Tieši tāpēc Liepājas Kultūras pārvalde ir apkopojusi visus iespējamos resursus, lai esošajā situācijā nepazaudētu entuziasmu un nepalaistu garām iespēju Liepājai kļūt par Eiropas Kultūras galvaspilsētu tad, kad krīze jau būs pārvarēta.

Liepājas gatavotā pieteikuma neatņemama sastāvdaļa ir publicitātes organizēšana, lai veicinātu sabiedrības iesaistīšanos un saņemtu tik ļoti nepieciešamo atbalstu. Tāpēc pieteikuma tapšanas procesā Liepājas Kultūras pārvalde organizē dažādas radošas aktivitātes.

Pateicoties māksliniekiem Reinim un Ivetai Kuncīšiem ir tapusi antenas instalācija, kas pēc improvizētas atklāšanas turpmāk atradīsies virs Liepājas Latviešu biedrības nama ieejas, tādējādi simbolizējot signālu raidīšanu un saņemšanu no katra Kurzemes iedzīvotāja. Iedomātie signāli var kļūt gluži reāli, ja iemieso pozitīvu domu un vairo ticību tam, ka Liepāja ir pelnījusi iegūt tik nozīmīgo titulu, kas visām iepriekšējām Eiropas titulētajām pilsētām nesis arī ekonomisku uzplaukumu.

Iesaistoties uzrunātajiem Liepājas uzņēmumiem – tirdzniecības centram ”Baata” un Latvijas 1. Rokkafejnīcai – Liepājas Kultūras pārvalde izsludināja Eiropas Kultūras galvaspilsētas ideju konkursu, kas noslēdzās 15. maijā. Savukārt līdz maija beigām notiek zīmējumu un mini instalāciju konkurss ”Antena”, kurā aicināti iesaistīties lieli un mazi liepājnieki.

Liepājas Kultūras pārvalde jau šobrīd saka lielu paldies ikvienam, kas noticējis Liepājai, kā kultūras pilsētai, un iesaistījies pieteikuma II kārtas tapšanā. Gan plašajā Kurzemē, gan te pat Liepājā netrūkst atsaucīgu cilvēku, kas entuziasma balstīti bez atlīdzības iesaistījušies projekta tapšanā un tā popularizēšanā.

Krista Kalnarāja,
Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde”
Starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz