Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās izstādi “Zemessardzei 15 gadi”

Atklās izstādi “Zemessardzei 15 gadi”
06.08.2007 16:15

0

Atslēgvārdi

Rīt, 7.augustā, plkst.14 Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāta foto izstāde “Zemessardzei 15 gadi”, aģentūru LETA informēja 1.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Ieva Jansone. Izstāde “Zemessardzei 15 gadi” līdz šim ir bijusi apskatāma Rīgā un Jelgavā. Tā kā Zemessardzei augustā aprit 16 gadi, izstāde no 7.augusta līdz 3.septembrim ir apskatāma arī Liepājā. Izstādē ir apkopotas fotogrāfa Eināra Bindera laika posmā no 2003. līdz 2006.gadam veidotās fotogrāfijas. Fotogrāfa darbos ir atspoguļota zemessargu apmācība bataljonos, zemessargu vienības dienests Kosovā, kā arī iemūžināti zemessargu un Zemessardzes karavīru ikdienas darbi un panākumi.

Binders pats no 1991.gada ir Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona zemessargs.

1991.gada 23.augustā tika pieņemts likums “Par Latvijas Zemessardzi”, kas noteica, ka Zemessardze ir brīvprātīgs militārs sabiedrības pašaizsardzības formējums.

Šobrīd Zemessardze ir izveidojusies par valsts sauszemes teritorijas aizsardzības pamatu un lielāko Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļu. Zemessardzē dien 595 karavīri un 10406 zemessargi, kas savus dienesta pienākumus pilda no pamatdarba brīvajā laikā.

Zemessardzes galvenie uzdevumi ir piedalīties avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā, pildīt Nacionālo bruņoto spēku kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma funkcijas, sagatavot personālsastāvu dalībai starptautiskajās operācijās, piedalīties vispārējās drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un veikt valsts sauszemes teritorijas aizsardzību.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz