Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās neredzīgo bērnu fotokolāžu izstādi ”Ar rokām aiztikt!”

Atklās neredzīgo bērnu fotokolāžu izstādi ”Ar rokām aiztikt!”
06.07.2007 11:02

0

Atslēgvārdi

Starp mums ir cilvēki, kas pasauli redz savādāk, jo viņi skatās ar rokām, ausīm un… sirdi. Arī māksla savā būtībā ir prasme skatīties un redzēt tieši ar sirdi. To apliecina Strazdumuižas internātvidusskolas un Attīstības centra vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem audzēkņu un fotogrāfa Andra Hermaņa sadarbībā veidoto fotokolāžu izstāde ”Ar rokām aiztikt!”. Neparastā izstāde ”Ar rokām aiztikt!” ir uzsākusi savu ceļojumu pa Latviju un 12. jūlijā, plkst. 16.00 tiks atklāta Liepājā – viesnīcā ”Promenade Hotel”, mākslas galerijā ”Māja”, Vecā Ostmalā 40.

”Ar rokām aiztikt!” ir foto dizaina studijas ”alamedia” un fotogrāfa Andra Hermaņa iniciēts projekts, lai veicinātu neredzīgo un vājredzīgo bērnu talanta izpaušanos un pilnvērtīgu piedalīšanos sabiedrības dzīvē. Vienlaikus izstādes mērķis ir arī veicināt sabiedrības atvērtu un no stereotipiem brīvu attieksmi, kā arī izpratni par to, kā pasauli sev apkārt jūt cilvēki ar redzes trūkumu. 

”Tas ir stāsts par mirkli, kas ar līnijām, krāsām un emocijām, pasaka mums daudz vairāk nekā spējam iztēloties,” stāsta projekta autors Andrs Hermanis.

Izstāde ”Ar rokām aiztikt!” no 28. marta līdz 9.aprīlim bija apskatāma ”Galerijā Centrs”, Rīgā. Pateicoties sabiedrības atsaucībai un lielajai interesei, neredzīgo bērnu veidotā izstāde tagad būs apskatāma Liepājā, mākslas galerijā ”Māja”, bet vēlāk arī citās Latvijas pilsētās.

”Negaidītā sabiedrības atsaucība un ieinteresētība iedvesmo, liek strādāt un domāt tālāk. Mēs jūtamies atbildīgi par uzsākto, gan bērnu priekšā, gan to atsaucīgo cilvēku priekšā, kas atbalstījuši Strazdumuižas internātvidusskolu un neredzīgos bērnus ziedojot www.ziedot.lv. Paldies viņiem! Līdzcilvēku sapratne un atbalsts ir vislielākā uzslava – tas liecina, ka uzsāktais nav bijis veltīgs un ir jāturpina,” saka projekta organizatori.

Izstādes atklāšanu Liepājā atbalsta ”Sony” un pirmā dizaina viesnīca Liepājā – ”Promenade Hotel”.

Andrs Hermanis,
Ala media fotogrāfs, projekta/izstādes autors

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz