Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklāta starptautiska stikla mākslas izstāde “Iztēles spēks”

Atklāta starptautiska stikla mākslas izstāde “Iztēles spēks”
10.03.2011 11:03

Iztēle ir svarīgs ceļš, kas ved pie iekšējiem resursiem. Iztēlē mēs varam veidot paši savu pasauli. Izmantojot šo spēku, iespējams radīt tikpat īstu un iespaidīgu pasauli kā ārējā, tikai tā nenokausē un neskumdina.

Liepājas Bērnu mākslas skola turpina savā izstāžu zālē, Kungu ielā 21a, organizēt starptautiska mēroga izstādes. Šoreiz tā ir starptautiskā stikla mākslas izstāde “Iztēles spēks”. Tā sniedz ieskatu Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Luksemburgas stikla mākslinieku radošajā darbībā, katras tautas raksturīgajā skatījumā. Izstādi papildina video reprodukcijas ar darba procesa demonstrēšanu, kas varētu veicināt visu Liepājas iedzīvotāju un viesu izpratni par šo mūsdienās aktuālo vizuāli plastiskās mākslas žanru.

Izstādi organizē mākslas centrs “Pēda”. Tā ir biedrība, kuras mērķis ir radīt nepieciešamos apstākļus mākslas un kultūras pasākumu attīstībai Kurzemē; organizēt vietējus un starptautiskus konkursus, festivālus, izstādes, skates un cita veida pasākumus mākslas jomā; veicināt šajā nozarē darbojošos organizāciju, uzņēmumu sadarbību; veikt mākslas un kultūras, kā arī citu līdzīgu nozaru izpēti un analizēšanu; informēt un izglītot jaunatni mākslas un kultūras jomā. Biedrība sevī ir apvienojusi jaunus, radošus, enerģijas un idejas bagātus stikla māksliniekus no Kurzemes reģiona, kuri ir satikušies Latvijas Mākslas akadēmijā, kopā piedalījušies dažādās izstādēs Latvijā (Rīgā, Liepājā, Saldū, Talsos, Kuldīgā, Aizputē, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā), gan ārpus tās (Lietuvā, Igaunijā, Čehijā, Nīderlandē, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā), ņēmuši dalību simpozijos (Latvijā, Lietuvā, Polijā, Ukrainā, Ungārijā, Vācijā, Krievijā, Luksenburgā) un semināros (Latvijā, Lietuvā, Vācijā).

Ceļojošās izstādes iekārtošanu koordinēja mākslas centra “Pēda” dibinātājas – valdes locekle Solvita Bruže un valdes priekšsēdētāja Iveta Brence. Solvita Bruže jau trešo gadu strādā arī Liepājas Bērnu mākslas skolā par kompozīcijas un darbs materiālā skolotāju, viņa par izstādi saka: “Ar izstādi mēs vēlējāmies iepazīstinat arī Bērnu mākslas skolēnus, jo mācību priekšmetā darbs materiālā 5. klases programmā bērni apgūst pašus pamatus stikla apstrādē, līdz ar to plašāks ieskats pūstā stikla gatavajos mākslas objektos un samērā smagajā, bet interesantajā darba procesā ir lieliska iespēja izprast noslēpumaino un pārsteidzošo stikla mākslas pasauli.”

Izstādē ar saviem darbiem, pārstāvot Latviju, piedalās Inita Ēmane, Solvita Bruže, Iveta Brence, Vineta Groza, Ingūna Audere, Ilze Dūdiņa, Bārbala Gulbe, Guna Zommere, Vika Šulca. Lietuvu pārstāv Valda Verikaite, Julija Pociūte, savukārt Luksemburgu pārstāv Signe Ādmine-Bugeja.

Ar izstādi iepazīties visi interesenti ir aicināti katru darba dienu no plkst. 12:00 – 19:00 līdz šī gada 2. aprīlim.

lbms.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz