Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Atštaukas” svinēs jubileju Annās

“Atštaukas” svinēs jubileju Annās
26.07.2010 07:01

Atslēgvārdi

Šodien – Annu dienā – atkal tiks vērti folkloras centra “Namīns” vārti un Liepājas aktrišu folkloras kopas “Atštaukas” dalībnieces gaidīs lielus un mazus viesus pie sevis kā īstas, lepnas latviešu saimnieces. Atnākušos viņas rosinās darboties, kopā aicinās uz dziedāšanu un dejošanu, tādējādi atzīmējot arī kopas pastāvēšanas 15. gadadienu.

“Šī noteikti nebūs jubileja klasiskajā izpausmē,” saka “Atštauku” vadītāja Ināra Kalnarāja. Nebūšot patosa pilnu runu un jubilāru godināšanas, taču viņa aicina ciemos ikvienu, gan ņemot līdzi ziedus un dāvanas, gan nākot gluži tukšām rokām. Jo patiesībā rokām būs jābūt brīvām, lai aktīvi iesaistītos piecu čaklu saimnieču piedāvātajās darbnīcās. Velta Cīpa, Ilma Rubene, Vaira Kārkliņa, Dace Grīnberga un Ira Cīrule aicinās ikvienu radoši darboties. Bet “Atštaukas” piedāvās dziesmas un tautas gudrības īpašajā Annas dienas programmā. “Cepsim pankūkas un liksim lietā dabas veltes, katrs tiks pie dāvaniņas – tikai nāksies to pašam sev sagādāt,” saka I. Kalnarāja. Viņa uzsver, ka atštauku moto visus šos gadus ir bijis – “Mūžu dzīvo, mūžu mācies!”, tāpēc viņas labprāt savos pasākumos aicina ļaudis darboties un apgūt ko jaunu.

“Mums nav nevienas Annas, ja vien neņem vērā, ka Austrai Pumpurei otrais vārds ir Anna, taču mums ir vairākas Annu mazmeitas un krustmeitas,” smej Ināra Kalnarāja. Pašlaik “Atštauku” sastāvā ir 11 dziedātājas, kas kopā svinēs folkloras kopas jubileju, un kolektīvs šo gadu laikā praktiski nav mainījies. “Kad pie mums atbrauc viesi no citām vietām, viņi vienmēr ar baltu skaudību skatās uz mūsu folkloras centru, kur jau gadiem darbojamies,” norāda vadītāja. Viņa priecājas arī par to, ka nostabilizējies interesentu pulks, kuri apmeklē folkloras pasākumus, kuriem tie ir vajadzīgi un sirdij tuvi.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

“Atštaukas” vēl pieslīpē savus Annas dienas priekšnesumus, lai godam sagaidītu visus viesus, kas ieradīsies folkloras centrā “Namīns”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz