Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atver grāmatu “Liepāja. Ostas sajūtu šūpoles”

Atver grāmatu “Liepāja. Ostas sajūtu šūpoles”
Foto: Zaiga Ļauduma
05.08.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Uz plosta, viegli līgojoties Tirdzniecības kanāla ūdeņos, trešdien tika atzīmēta fotogrāfiju albuma “Liepāja. Ostas sajūtu šūpoles” atvēršana.

Grāmatas izdevēja ir Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, redaktore un projekta vadītāja – Līga Ratniece-Kadeģe, bet autori – fotogrāfi Gunārs Kopštāls, Pēteris Jaunzems, Vineta Jaunzeme, Edgars Pohevičs, Valters Pelns, Kaspars Strēlis un Roberts Vītols, bet lakoniskā teksta – epifāniju un dzejas – autore ir Maija Kalniņa, apjomīgais sējums iespiests SIA “Jelgavas tipogrāfija”. Grāmatā ievietotas arī vairāku Liepājas SEZ pārvaldes pērnziem rīkotā jauniešu fotokonkursa uzvarētāju fotogrāfijas no konkursam iesūtīto attēlu klāsta. SEZ pārvalde par tā izdošanu izlietojusi apmēram 10 tūkstošus eiro, viņa teica.

To, kādas bildes tiks ievietotas grāmatā, noteikuši septiņi autori, savukārt fotogrāfiju secība izvēlēta, vadoties no M. Kalniņas tekstiem. Vispirms bijušas epifānijas, fotogrāfijas piemeklētas vai tapušas pēc tam – pastāstīja redaktore. Piemēram, sports asociēts ar emociju vētru un vētru, bet rūpniecība – ar ritmu. Grāmatā nav skaidrojošu tekstu par attēlos redzamajiem konkrētajiem cilvēkiem, vietām vai notikumiem. Nekas nav konkretizēts, komentēts vai vārdā saukts. Piemēram, pēdējais attēls ir Latvijas simtgades svinību vakars Liepājā, bet to zina tikai autors un citi notikuma aculiecinieki. “Grāmata ir par pilsētas un ostas sajūtām, neesam fokusējušies uz notikumiem, mērķis ir parādīt daudzveidību,” sacīja L. Ratniece-Kadeģe. Publicētas gan neredzētas bildes, gan arī iepriekš jau drukāti foto, arī SEZ reklāmas materiālos jau agrāk izmantoti attēli, arī kāds senāks, jau citā fotoalbumā redzēts attēls. “Fotogrāfija nenoveco,” komentē L. Ratniece-Kadeģe, ar to arī atbildot, kādēļ nekur nav atrodams grāmatas izdošanas gads.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz