Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atvērs Gunitas Bokas pirmo dzejas krājumu

Atvērs Gunitas Bokas pirmo dzejas krājumu
Foto: Publicitātes
20.02.2019 12:12

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Piektdien, 22. februārī, pulksten 17 kafejnīcā ”Valhalla Wine & Coffee”, Jūras ielā 24, ikviens aicināts uz Gunitas Bokas pirmā dzejas krājuma ”Pasaule šorīt paklupusi” atvēršanu, ko vadīs dzejnieks Raimonds Knesis, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane.

”Pateicoties savai fantastiskajai komandai – projekta vadītājai Lindai Zulmanei, māksliniecei Veronikai Skvorcovai, redaktorei Janai Eglei, kā arī Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un privāto atbalstītāju ieguldījumam, dienas gaismu ir ieraudzījis mans pirmais dzejas krājums,” stāsta autore G.Boka. ”Dzejas impulsu esmu sajutusi jau agros pusaudža gados, turpinu rakstīt joprojām – tā, it kā citas izvēles nemaz nebūtu. Bet lai saņemtos pierakstīto apkopot un galu galā izdot arī taustāmā formā, izrādās, vajadzīga ne tikai apņēmība, bet arī kāda kripata drosmes.”

Redaktore Jana Egle uzskata, ka dzejas krājums nemēģina lasītāju šokēt vai pārsteigt ar ekstrēmiem un pārspīlēti izmantotiem mākslinieciskās iztēles līdzekļiem: ”Gunitas dzeja ar katram pazīstamiem un ikdienišķiem sadzīves, dabas un sajūtu tēliem prot iekustināt, iedarbināt visdziļākās emociju stīgas, radot dziļu un patiesu līdzpārdzīvojumu. Tajā ir atrasts brīnišķīgs samērs, apbrīnojams līdzsvars, neiekrītot šodien nereti vērojamā dzejas intelektualizācijā, tomēr tekstam nekļūstot banālam vai salkanam. Gaišums un rotaļīgums liek no cita skatupunkta paraudzīties un lietām un notikumiem, kurus ikdienas dzīvē reizēm vairs nepamanām. Šī dzeja ir lakoniska, tieša, viegli lasāma un nesamežģīta, tajā pašā laikā savdabīgā, ar citiem nesajaucamā Gunitas rokrakstā runā par svarīgiem vispārcilvēciskiem, eksistenciāliem jautājumiem – par dzīves ritumu, cilvēku savstarpējām attiecībām plašā spektrā no mīlestības līdz frustrācijai, dzīves jēgas meklējumiem, pieskaras arī Dieva klātesamībai cilvēka dzīvē.”

Savukārt māksliniecei Veronikai Skvorcovai iespēja ilustrēt dzejas krājumu bija liels izaicinājums, jo šī bijusi jauna pieredze – laba mācībstunda un piedzīvojums.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz