Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atvērs laikraksta ”konTEKSTS” jauno numuru

Atvērs laikraksta ”konTEKSTS” jauno numuru
Foto: Publicitātes
08.04.2019 13:49

liepajniekiem.lv

Trešdien, 10. aprīlī, pulksten 17 Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas filiāles ”Vecliepājas Rūķis” telpās, Malkas ielā 4, tiks atvērts Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta ”konTEKSTS” aprīļa numurs, kas veltīts liepājniekiem. Gaidīts ir ikviens interesents, lai tiktos ar autoriem, galveno redaktori Sandru Ratnieci, kā arī iepazītos ar laikraksta ”konTEKSTS” tekstiem, informē Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane.

”Pavasarīgs un divkāršs prieks”, tā redaktora slejā raksta laikraksta galvenā redaktore Sandra Ratniece, un ne velti – aprīlī laikrakstam aprit divi gadi kopš pirmā numura laišanas klajā. Jubilejas mēnesī laikraksta slejās par Liepājas literāro procesu raksta literatūrzinātnieki Edgars Lāms un Anda Kuduma. Ir publicēti liepājnieku teksti – Guntas Šnipkes, Valentīna, Daces Pūres, Lauras Andersones dzeja un Janas Egles, Ērika Kūļa, Lāsmas Gaitnieces, Gunitas Lagzdiņas proza, Sandras Vensko eseja. Lasītāji arī varēs lasīt Lindas Zulmanes interviju ar dzejnieci Guntu Šnipki un sarunu ar rakstnieci Janu Egli.

Kritiķu vērtējums šoreiz ir gan par liepājnieku grāmatām – Lilija Berzinska reflektē par Sandras Vensko romānu ”Adele” (izdevniecība ”Dienas Grāmata”) un Eva Mārtuža par Ainas Pāvulītes dzejas krājumu ”Vecenīte” (izdevniecība ”LiePA”), gan arī citiem oriģinālliteratūras un tulkotās literatūras izdevumiem – ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu un jauniešu auditorijai domātām grāmatām.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa jau pērn vēlējās aktualizēt faktu, ka Liepājā ir vienīgā Rakstnieku Savienības nodaļa ārpus Rīgas, kas darbojas jau kopš 2007. gada, ka Liepāja ir vieta, kur tiek radīti literatūrā nozīmīgi darbi un publikācijas, satiekas radoši cilvēki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz