Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atzinība Lietuvā

Atzinība Lietuvā
Foto: no D. Kandevicas personiskā arhīva
17.10.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Neatkarīgais teātris režisores Dainas Kandevicas vadībā viesojās starptautiskā amatierteātru festivālā “Theater Cluster 2018”. Pēc izrādēm Pasvalē un Kupišķos skatītāji un festivāla žūrija atzinīgi izteikušies par Sandijas Kalniņas lugas “Ziedi” iestudējumu.

Festivālu rīko Kupišķu pilsēta sadarbībā ar Pasvali un Utenu. D. Kandevica saka, ka tālā ceļa dēļ piektdienā nevarēja spēlēt izrādi Utenā, tāpēc savu jaunāko iestudējumu rādījuši sestdienā un svētdienā. Festivālā ir pieaicināta starptautiska žūrija. “Tajā bija teātra speciālisti no Ukrainas, Gruzijas, Dānijas, lietuviešu eksperti un Latvijas Amatierteātru asociācijas valdes locekle Ingūna Gremze. Žūrija pēc izrādēm tās publiski apsprieda. Festivālā vietas netiek dalītas. Pasvalē mūsu izrādei bija piemērotāka skatuve, tur to novērtēja ļoti augstu, žūriju bijām aizkustinājuši līdz asarām. Kupišķos mums iedeva mazo skatuvi, un eksperti teica – jūtam, ka jums telpas par maz,” stāsta D. Kandevica. Žūrija uzteikusi lugas skatuvisko risinājumu un aktieru spēli. ” Ļoti bargs vērtētājs bija Tbilisi konservatorijas profesors no Gruzijas, kurš visiem teica: “Ja nav fināla, tad nav izrādes!” Bet mums viņš teica: “Jā, šeit bija fināls”. Balvā saņēmām speciālu pulksteni ar festivāla emblēmu, kas apliecina, ka esam laika ritmā.” Festivāla dalībnieku vidū bija teātri no Lietuvas, Dānijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Nīderlandes un Gruzijas. No Latvijas vēl piedalījās Jelgavas Studentu teātris.

Liepājas Neatkarīgā teātra plānos šosezon ir iestudēt lielas formas izrādi. “Visi, kas esam un vēlamies būt kopā, piedalīsimies Evitas Sniedzes lugas “Tie paši oši” iestudējumā. Galvenās personas būs ar dublantiem. Vienreiz spēlē lielo lomu, otrreiz – kaimiņu. Tā ir traģikomēdija par mūsdienu laukiem. Šis žanrs mani fascinē – pesimismā atrast komisko,” atklāj D. Kandevica.

Teātrim ir finansiālais atbalsts telpu īrei no Liepājas Kultūras pārvaldes. Izrādes tiks rādītas kultūras namā “Wiktorija”, taču mēģinājumi notiek D. Kandevicas mājās, jo “galda periodā mums tur nav, ko darīt, ir tumšs. Jaunajā gadā sāksim apdzīvot skatuvi.” Jaunums šogad būs arī skatuves runas un balss aparāta nostādīšanas nodarbības aktieriem, ko vadīs Danute Vaigauskaite no Klaipēdas universitātes. “Piedāvājam piedalīties arī citiem Liepājas kolektīviem,” saka D. Kandevica.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz