Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Augusta beigās atkal notiks Seno ugunskuru nakts

Augusta beigās atkal notiks Seno ugunskuru nakts
07.06.2012 11:46

Atslēgvārdi

Arī šogad augusta pēdējā sestdienā, 25.augustā, notiks Seno ugunskuru nakts, kad Baltijas jūras valstu piekrastes iedzīvotāji jūras krastā iedegs ugunskurus, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru un atvadoties no vasaras.

Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienlaicīgi. Latvijā akcijas norisi koordinē Rīga 2014, Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji. Piekrastes pašvaldības ir aicinātas iesaistīties, 25.augusta vakarā organizējot pasākumus pie jūras, informē Rīga 2014 sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Lindu Pastari.

Akcijā piedalīties aicināts ikviens – tam piemērotā un atļautā vietā iekurt ugunskuru, mudināt draugus un kaimiņus pievienoties, lai kopā vienotos ugunskuru ķēdē ap Baltijas jūru! 

Seno ugunskuru nakts ap Baltijas jūru ar katru gadu kļūst populārāka, arī Latvijā piekrastes iedzīvotāji arvien aktīvāk iesaistās akcijā. Senos laikos ugunskuri piekrastē tika dedzināti, lai brīdinātu par briesmām. Pēdējo 20 gadu laikā Seno ugunskuru nakts ir svinēta gar Somijas piekrasti, arī Igaunijā un tālāk izplatījusies pārējās valstīs ap Baltijas jūru. Latvijā šī akcija jau vairāk nekā desmit gadus tiek atzīmēta Rojā un Pāvilostā.

2012. gada 25.augusta vakarā jūras krastā jāaizdedz ugunskurs – lai pl.21:30 saulrieta laikā uguns liesmas izgaismotos debesīs un sildītu sanākušos ļaudis. Pie ugunskura ikviens aicināts izteikt savus solījumus jūrai, lasīt dzeju, dziedāt, iet rotaļās vai vienkārši vērot ugunskuru un jūru.

Gatavojoties pasākumam, sava ugunskuru vieta jāatzīmē virtuālā kartē ancientlights.eu/.

Tuvojoties pasākumam, Rīga 2014 mājaslapā riga2014.org būs pieejama plašāka informācija par ugunskuru vietām un plānotajiem pasākumiem. Pēc Seno ugunskuru nakts tiks apkopotas fotogrāfijas un stāsti no ugunskuru vietām.

Plašākai informācijai un palīdzībai, organizējot Seno ugunskuru nakts pasākumus, sazinieties ar Rīga 2014 sabiedrisko attiecību projektu vadītāju Lindu Pastari (e-pasts [email protected], tel.nr. 67181022, 29374438).

Video ieskatam Seno ugunskuru nakts

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz