Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aukstuma dēļ slēdz galeriju “Krāsu aplis”

Aukstuma dēļ slēdz galeriju “Krāsu aplis”
13.01.2010 14:41

Atslēgvārdi

Ar smeldzi sirdī radošās galerijas “Krāsu aplis” darbiniece Sintija Šlēgele apstiprina, ka no divstāvu namiņa, Katoļu ielā, viņi ir izvākušies kopš pagājušā gada decembra, un šobrīd telpas apmeklētājiem ir slēgtas.

Šāds lēmums ir pieņemts vairāku apstākļu dēļ, taču galvenais iemesls ir neapsildītās telpas un aukstums, kas paralizējis “Krāsu apļa” ieceres. Lieku naudas līdzekļu siltināšanas darbiem nav ne telpu izīrētājam – Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai, ne arī pašiem.

“Ziemas mēnešos namiņš kļuva neapdzīvojams. Lai kā mēs to sildītu – siltums izgaisa mūs nesasildījis. Un līdz ar to katru mēnesi zaudējām lielu naudas summu,” portālam skaidroja S.Šlēgele. Aukstums paralizējis visas “Krāsu apļa” ieceres, t.i., izstāžu veidošanu un radošās darbnīcas. “Nevaram pakļaut riskam ne mākslas darbus, ne arī veikala sortimentu. Turklāt inventerizācijas laikā konstatējām, ka daudzas akrila krāsas aukstuma dēļ ir sabojājušās. Arī mēs paši darbinieki nevarējām pilnvērtīgi strādāt,” pastāsta S.Šlēgele. “Krāsu aplis” savu darbību ir pārtraucis uz nenoteiktu laiku. Šobrīd neliela filiālīte – krāsu kioskiņš – ir Liepājas Mākslas vidusskolas telpās, taču S.Šlēgele apzinās, ka tas ir pieejamāks šīs skolas audzēkņiem un pasniedzējiem, nekā pārējiem liepājniekiem.

Diemžēl līdz ar galerijas slēgšanu arī Dzejnieku namiņam, kas šurp bija pārcēlies no Karostas, nāksies meklēt jaunas telpas savām literārajām pēcpusdienām, ka bija ļoti iecienītas.

Durvis mākslas piederumu veikaliņš un radošā galerija “Krāsu aplis” vēra 2008.gada novembrī. Tā īpašniece ir rīdziniece Viola Daniela, privātuzņēmuma SIA “Akvarelis” pārstāve. Liepāja viņai šķitusi ļoti jauka un piemērota vieta, lai kaut ko šeit izveidotu un darītu. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz