Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Austras istabā” notiks Agitas Dragunas dzejas vakars

”Austras istabā” notiks Agitas Dragunas dzejas vakars
Foto: Publicitātes
09.09.2019 12:32

liepajniekiem.lv

Sestdien, 14.septembrī, pulksten 17, atzīmējot Dzejas dienas, radošajā telpā ”Austras istaba” viesosies dzejniece Agita Draguna. Dziesmas ar Agitas vārdiem izpildīs dziesminieki – Arnis Čakstiņš, Ingvars Leitis, Zane Daugule, Kristīne Locika, Jānis Rūcis un citi Austrasbērni, informē Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece.

Dzejniece Agita Draguna savā dzejā nesaudzē un neizpatīk, ir atklāta pret sevi un patiesa pret savu lasītāju. Viņas dabā ir ticēt cilvēkiem, būt smalkai jūtu niansēs un godīgai pret saviem ideāliem. Dzejā nereti skan skaudras realitātes notis, bet turpat blakus arī netverams, pārpasaulīgs gaišums. Agitai izdoti divi dzejoļu krājumi ”Līdzsvara robežas” (1999) un ”Prāts” (2005), iestudētas četras lugas, rakstījusi arī prozu, recenzijas, atdzeju, publicistiku, ir Rakstnieku savienības biedre.

Latvijā dzeja ar dziesmu iet roku rokā jau izsenis – pētījumos secināts, ka saknes latviešu dziesminieku kustībai meklējamas dzejniekos, kas savu dzeju dziedāja (no tā arī cēlies latviskais vārds ”dziesminieks”). Agita Draguna šoreiz ”Austras istabā” aicināta kā viena no šiem cilvēkiem, kuri kā tilts savieno divas mākslas – mūziku un vārda mākslu.

Ieeja par ziedojumiem radošajai telpai ”Austras istaba”, mākslas galerijas ”Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz