Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Balsojumā divi mūspuses festivāli

Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2023” rudens balsojumā, kas nupat sācies un būs aktīvs līdz septembra beigām, publika var portālā lsm.lv atbalstīt tos kultūras notikumus, ko uzskata par labākajiem dažādās nominācijās. Kā ierasts, starp dalībniekiem ir arī mūspuses norises.

Balsojumā divi mūspuses festivāli
Foto: Publicitātes
21.09.2023 06:18

"Kurzemes Vārds"

“Šo vasaru spilgti iekrāsoja Dziesmu un deju svētki, kuru pasākumus varēja svērt kilogramiem. Zīmīgi, ka atsevišķi notikumi ir nokļuvuši balsojumā, tā apliecinot nepārprotamu kvalitāti. Pat kino sadaļā iezadzies Dziesmu svētku gēns – seriāla “Kolektīvs” veidolā,” norāda žūrijas pārstāve, Latvijas Radio 3 “Klasikas” vadītāja Gunda Vaivode.

Turklāt šajā seriālā vairākās lomās iejutušies arī mūspuses aktieri, kā Edgars Ozoliņš un citi.

Savukārt literatūras sadaļā uz balvu pretendē arī nupat Liepājā ar prēmiju “Krasta ļaudis” sveiktais Svena Kuzmina romāns “Skaistums un nemiers”.

Liepājnieku veikums novērtēts trīs kategorijās. Starp teātra notikumiem pamanīta Elmāra Seņkova izrāde “Grieķi” Liepājas teātrī.

Nominācijā “Notikums” uzmanību izpelnījies festivāls “Rimbenieks”, ko organizēja Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību. Šeit gan konkurenci veido XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII Deju svētki, bet sarakstā ir arī liepājnieka Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis” iestudējums Lielvārdes parkā.

Tikmēr kategorijā “Popkultūra” pamanīts festivāls “Summer Sound” Liepājas pludmalē. Tam jāmērojas balsojumā ar liepājnieces Ditas Lūriņas iestudēto Zigmara Liepiņa rokoperu “Parīzes Dievmātes katedrāle”, ko izrādīja Jūrmalas festivālā, un arī sirsnīgo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu svētku dalībniekiem pie arēnas “Rīga”, kurā ielikts arī liepājnieku radošums.

Rudens balsojumam izvirzītie darbi žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem šovasar un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”.

To jau vairāk nekā desmit gadus piešķir sabiedriskie mediji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz