Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Balva liek uzņemties atbildību un strādāt

Balva liek uzņemties atbildību un strādāt
Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā 2020. gadā saņēmusi Liepājas teātra dramaturģe un rakstniece Rasa Bugavičute-Pēce. Autore ir gandarīta un atzīst, ka tas viņu iedvesmo darboties aizvien ražīgāk. (Foto: Izdevniecība "Latvijas mediji")
28.07.2020 06:00

Liena Rimkus

"Kurzemes Vārds"

Ik gadu Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā jūlija izskaņā ar rakstnieka vārdā nosaukto balvu tiek godināti Latvijas labāko bērnu literatūras darbu autori. Liels ir liepājnieku lepnums, uzzinot, ka šo balvu par garstāstu “Puika, kurš redzēja tumsā” saņēmusi arī mūsu pašu dramaturģe un rakstniece Rasa Bugavičute-Pēce.

“Katra nominācija kādai balvai ir cerību pilna, tāpēc arī šoreiz, protams, cerēju, ka varbūt izdosies. Tomēr reāli raudzījos arī uz pārējiem nominētajiem grāmatu autoriem, kuri visi ir savas jomas profesionāļi un augsti atzīti rakstnieki! Tāpēc prieks jo liels gan būt nominētai, gan balvu saņemt. Tagad atbildība par saņemto balvu godam jānes uz priekšu un jāturpina strādāt,” gandarīta ir R. Bugavičute-Pēce.

Dzejnieka, dabas pētnieka un publicista Jāņa Baltvilka balva ir augstākā atzinība bērnu literatūras jomā Latvijā – rakstniekiem, dzejniekiem, tulkotājiem un māksliniekiem. Mākslinieces Ineses Brantes veidotajā porcelāna figūriņā ietilpināti vairāki simboli – vilciņš, kurš lasa grāmatu baltā laivā, un visam pāri – sārta odziņa. Laureāti saņem arī naudas prēmiju 1400 eiro apmērā.

Par labāko ilustratori bērnu un jauniešu grāmatu mākslā atzīta Lote Vilma Vītiņa par grāmatu “Dzejnieks un smarža”, bet žūrijas speciālbalva piešķirta Ievai Jurjānei par ilustrācijām Kārļa Ķezbera grāmatā “Takšelis Makšelis”. Starptautiskās laureātes ir lietuviešu rakstniece Jurga Vile un ilustratore Lina Itagaki, kā arī tulkotāja Dace Meiere par vēsturisku lietuviešu bērnu literatūras darbu “Sibīrijas haiku”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz