Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Balvas saņems čaklākie Liepājas muzeja apmeklētāji

Balvas saņems čaklākie Liepājas muzeja apmeklētāji
25.05.2010 13:52

Rīt, 26. maijā, plkst. 10 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, notiks muzeja rīkotā konkursa “Esi Liepājas muzeja labākais draugs” svinīgais noslēguma sarīkojums, kurā muzeja sarūpētās balvas saņems uzticamākie muzeja apmeklētāji.

Konkursa ietvaros klašu kolektīvi no dažādām Liepājas skolām apmeklēja muzeju, par katru apmeklējumu saņemot vienu punktu. Konkursā pirmo vietu izcīnījusi Liepājas Centra pamatskolas 1. B klases skolēni, kuru audzinātāja ir skolotāja Ilze Žimante. Otro vietu ieguva tās pašas skolas 1. C klases skolēni, kuru audzinātāja ir skolotāja Rita Berķe, bet trešo vietu – Liepājas J. Čakstes 10. vidusskolas 3. A klases skolēni, kuru audzinātāja ir Sarmīte Sokolovska.

Čaklākie Liepājas muzeja apmeklētāji balvā iegūs ekskursiju ar burinieku ”Libava” pa Liepājas ostas teritoriju. Balvu muzejs sarūpējis, pateicoties burinieka kapteiņa Anatolija Molokanova atbalstam. Otrās un trešās vietas ieguvējiem būs iespēja apmeklēt kinoseansu kinoteātrī ”Balle” un kopā ar klasesbiedriem spēlēt boulingu izklaides centrā ”Dzintara boulings”.

Konkurss iesākās 2009. gada septembrī un noslēdzās 2010. gada 15. maijā. Konkursa dalībnieki iepazinās ar jau sen pieejamām muzejpedagoģijas nodarbībām, kurās stāstīts par akmens laikmetu Latvijā, maizes izgatavošanas metodēm 19. gadsimtā, gleznu tapšanas noslēpumiem, pūra lādes saturu.

Konkursa dalībnieki muzejā nosvinējuši Ziemassvētkus – uzzinājuši par svētku sagaidīšanas tradīcijām, apzinājuši latviešu tautas Ziemassvētku svinēšanas ieražas, kā arī izgatavojuši jauku dāvanu vecākiem vai draugiem.

Īpašu atsaucību konkursa dalībnieki izrādīja februārī, kad muzejpedagogi bija sagatavojuši Sveču mēnesim veltītu nodarbību ar iespēju pašiem izgatavot savu vaska sveci. Lieldienās skolēni nāca uz muzeju, lai piedalītos olu ripināšanas sacensībās un apgūtu ganu amata prasmes. Savukārt aprīlī konkursa dalībnieki muzejā tikās ar mākslinieku Aivaru Kleinu, kurš dalījās ar skolēniem savā prasmē gleznot. Kopā ar mākslinieku A. Kleinu un muzeja darbiniekiem skolēni devās uz promenādi, lai piedalītos plenērā, kura laikā iemūžināja Liepājas ostas interesantākos skatus.

Astra Dzērve,
Liepājas muzeja muzejpedagoģe

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz