Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērniem zib acis, maskām – kājas gājienā un ballē

Bērniem zib acis, maskām – kājas gājienā un ballē
29.03.2010 07:03

Dziesmas no teātra izrādēm latviešu un krievu valodā. Lelles, kas, mazo skatītāju acu pavadītas, dodas pasaulē rast prieku un pārvarēt grūtības. Masku gājiens Rožu laukumā.

Princeses, Karmena, Džokers, ruksītis un pērtiķis karnevāla ballē. Tik daudzveidīgi aizvadītās nedēļas nogalē Liepājā aizritēja Starptautiskā teātra diena.

Lai gan aktieru vecākā paaudze apgalvo, ka mūsdienās Teātra diena vairs nenotiek ar tādu vērienu, kā tas bija viņu jaunības laikā, tomēr par dažādu aktivitāšu trūkumu arī šogad sūdzēties nebija pamata.

Starptautiskās teātra dienas pirmais vēstnesis bija Latvijas 1. rokkafejnīcas rīkotais koncertu cikla “Ceturtdienas melodijas laternu gaismā” sarīkojums, kurā piedalījās dziedošie Liepājas teātra aktieri, darbinieki un arī topošais mākslinieks Viktors Ellers, kurš pašlaik vēl studē Klaipēdas Universitātē. Liela daļa šo mākslinieku priecēja arī tos teātra apmeklētājus, kas sestdienas vakarā bija ieradušies uz Teātra dienas karnevālu Liepājas teātrī.

“Ja Liepājas teātris nebūtu rīkojis karnevālu, kurš diezgan aktīvi tika reklamēts, es nemaz nezinātu, kad un ka vispār ir tāda Starptautiskā teātra diena,” atzina Līga Lejniece, kura sestdien Liepājas teātrī apmeklēja izrādi “Pidžama sešiem”.

“Mums šie bija stresa pilni svētki,” atzina Liepājas Leļļu teātra direktors Rihards Belte. Šogad mūsu leļļinieki Teātra dienu apvienoja ar starptautiskiem leļļu mākslas svētkiem, kas tika rīkoti kā 18 mēnešu ilgušā pārrobežu projekta “Māksla – tilts pāri robežām” noslēguma sarīkojums. “Ne tikai Liepājas pilsētas un leļļu teātra, bet visa reģiona lielākais ieguvums no šī projekta ir tāds, ka esam iegādājušies pārvietojamo skatuvi,” gandarīts ir R. Belte.

Pagājušās nedēļas nogalē mazajiem liepājniekiem un citiem interesentiem bija iespēja noskatīties izrādes, kas tapušas saistībā ar šo projektu.

Vislielāko interesi izraisīja Liepājas Leļļu teātra rīkotais lielo masku gājiens. Neskatoties uz to, ka sāka līt lietus, cilvēka izmēra lāči, zirneklis, zaķis, pūķis un citi zvēri lauvas vadībā devās apkārt Rožu laukumam.

“Masku gājiens bija interesants, tā arī ir sava veida māksla,” uzskata Lilija Freimane, piebilstot, ka, skatoties uz lielajām lellēm, bērniem acis zibēja. Liepājniece uz Teātra dienas svētkiem bija atnākusi kopā ar mazmeitiņu Simonu Cinovsku. Ne tikai viņām abām, bet arī Freimanes kundzes vīram daudz labāk patīk skatīties animācijas filmas, kuras izstaro labestību, nevis amerikāņu trillerus. Arī leļļu teātra izrādes rosina fantāziju, iztēli, tāpēc, pēc L. Freimanes, teiktā, ir ļoti jauki, ka notiek šādi svētki, gājieni, uz kuriem vecāki savas atvasītes var atvest arī tad, ja kabatā nav aizķēries neviens lieks lats.

Plašāk par Starptautisko teātra dienu lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 29. marta numurā.

 

Krokodilam jeb Liepājas teātra direktoram Herbertam Laukšteinam bija uzticēts sagriezt Teātra dienai par godu izcepto svētku torti.

Gājienā kopā ar lielajām lellēm devās liels skaits dažāda vecuma liepājnieku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz