Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnu mākslas skola izkrāso brīvdienas

Bērnu mākslas skola izkrāso brīvdienas
04.06.2009 12:05

Atslēgvārdi

30. un 31. maijā Liepājas bērnu mākslas skolas audzēkņi kopā ar pasniedzējiem aktīvi darbojās un piedalījās vairākos pasākumos.

Tajos bērni dāvāja zīmēšanas prieku gan Grobiņas pilsētas svētku apmeklētājiem, gan Liepājas Kultūras pārvaldes organizētajās bērnu dienās Jūrmalas parkā, gan piedaloties radošo darbnīcu “Mana sapņu lelle” tapšanā.

Bērnu dienas Jūrmalas parkā un plenērs Grobiņas pilsētas svētkos

Liepājas Kultūras pārvaldes organizētajās bērnu dienās Jūrmalas parkā, Liepājas bērnu mākslas skolas 1.-7. klases audzēkņi, LBMS vadītājas un pasniedzējas Ilzes Elizabetes Rasas vadībā, visas dienas garumā kā radošie palīgi piedalījās mākslinieka Jāņa Anmaņa organizētajā radošajā darbnīcā. Pie J. Anmaņa bērni apguva brīvo glezniecību – gleznoja ar pirkstiem uz speciāli šim pasākumam sagatavotiem lielformāta pamatiem, veidojot savus fantāzijas darbus bērni izmēģināja gan dažādas faktūras, gan drosmīgus krāsu salikumus. Bērni pasākumā darbojās ar lielu aizrautību un katra jaunā mākslinieka darbs bija patiesi košs un brīvs. Radošās darbnīcas moto bija ”aizmirsti par to, kas skaitās pareizi! Esi drošs un radošs! Ļaujies brīvam lidojumam krāsu pasaulē!”

Tajā pašā laikā LBMS pasniedzēju Brigitas Pomerantes, Ilzes Eniņas, Intas Vītoliņas un Ilzes Karlsones vadībā bērnu mākslas skolas un mākslas skolas filiāles 3.-7. klases audzēkņi piedalījās plenērā – zīmēja un gleznoja Grobiņas skaistākās vietas, noslēgumā darbi bija apskatāmi nelielā brīvdabas izstādē. Plenēra dalībnieki dažādās grafiskajās un gleznieciskajās tehnikās radoši attēloja Grobiņas skaistumu un daudzveidību savos darbos.

Radošā darbnīca ”Mana sapņu lelle”

Liepājas bērnu mākslas skola sadarbībā ar aģentūru “Baringtons K” pie Liepājas latviešu biedrības nama bija noorganizējusi radošo darbnīcu – ”Mana sapņu lelle”. Radošajā darbnīcā bērni kopā ar LBMS skolotājām Kristīni Ulberti un Lindu Buzoverovu aplikācijas tehnikā taisīja papīra lelles un zīmēja ar pasteļu krītiņiem, flomāsteriem un zīmuļiem savu sapņu leļļu portretus uz krāsainām lapām. Radošajā darbnīcā gan lieli, gan mazi pilsētas bērni ar lielu aizrautību zīmēja un veidoja savas sapņu lelles. Jaunākajai māksliniecei Danielai Lailai bija tikai 2.2 gadiņi.

Radošās darbnīcas laikā radītie darbi ”Mana sapņu lelle” (aptuveni 20 bērnu darbi) ir apskatāmi t/c Kurzeme 2. stāvā no 1. līdz 30. Jūnijam

Aicina uz atvērtajām durvīm un radošajām darbnīcām

Šosestdien, 6.jūnijā, no plkst. 11 līdz 16 Liepājas bērnu mākslas skola aicina visus interesentus uz atvērtajām durvīm un radošajām darbnīcām Kungu ielā 21a.

Arita Mizēna

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz