Pirmdiena, 13. maijs Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnu mākslas skolas beidzēju labākie darbi

Bērnu mākslas skolas beidzēju labākie darbi
22.07.2008 07:01

Latviešu biedrības namā var iepazīties ar Liepājas Bērnu mākslas skolas absolventu diplomdarbiem un veiksmīgākajām pagājušajā mācību gadā īstenotajām iecerēm. Bērnu mākslas skolas vadītāja Maira Markuševska izstādes atklāšanā pastāstīja, ka šogad skoliņu beiguši 11 audzēkņi, četri no viņiem rudenī turpinās izglītību Liepājas Mākslas vidusskolā.

Piemēram, Aleksandrs Roze iestājeksāmenu uz mācībām Audiovizuālā dizaina nodaļā starp pretendentiem nokārtojis vislabāk, arī viņa skolas beigšanas darbs “Grafiti filma” ir mūsdienīgs un intriģējošs. Skolas vadītāja gandarīta, ka no audzēkņu darbiem izstādi izdevies iekārtot labā līmenī. Par to priecājās arī klātesošie skatītāji.

Viens no Bērnu mākslas skolas pedagogiem – diplomdarbu vadītājiem mākslinieks Pēteris Taukulis teica, ka mācību gadi nav bijuši velti, jo jau šajos darbos var just audzēkņu stila izpausmes. Ir radītas praktiskas lietas, domājot par interjeru, kur tās atradīsies. Piemēram, Lelde Vanaga savā darbā pievērsusies Salvadora Dalī stilam, meklējot meistara rokrakstu. Savukārt Toms Vītols veidojis interesantas grafikas darbā “Sapņu tīklos”, bet Henriete Rimbeniece noformējusi krēslus un spilvenus “Vīnes trio”. Visu audzēkņu darbi ir saistoši, tāpat kā interesanti vērot mazo audzēkņu attīstības ceļu viņu zīmējumos un gleznojumos.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Aleksandrs Roze, Marta Toode (izstādē piedalās ar tekstiliju “Gliemeža ceļojums”) un Andris Kreicburgs izstādē pie Andra keramikas darba “Ūdens ragi”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz