Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotēkā iemājo sievišķība

Bibliotēkā iemājo sievišķība
Foto: Ģirts Gertsons
08.08.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Valtera bibliotēkā Krūmu ielā 29 visu augustu un septembri būs apskatāma liepājnieces Jeļenas Judinas gleznu un rokdarbu izstāde “Nostalģija”. Bibliotēka allaž meklē kādu talantīgu liepājnieku, un Jeļenu ieteica lasītājs Igors Barbašovs.

Sieviete gleznot sāka pirms trim gadiem pēc kāda smaga dzīves pārbaudījuma. Tagad tapušas 25 gleznas – visvairāk ziedi un dabas skati. Jeļenai patīk arī jūra. Pirmā glezna bijusi “Balerīna”, kuru mamma uzdāvinājusi meitai. Bieži viņa fotografējot, un pēc tam pēc foto gleznojot. Fotografēšana arī ir viens no Jeļenas vaļaspriekiem. Kaut kur dabā izbraukt un gleznot jaunajai sievietei ir grūti, jo ikdienā jārūpējas par dēlu invalīdu. Gleznot viņa var lielākoties vēlu vakaros vai nakts stundās, kad dēls guļ.

Jeļena sākusi zīmēt, jau mācoties Liepājas 12. vidusskolā, bet speciālas izglītības mākslā viņai nav. Izstādē ir apskatāmas divpadsmit Jeļenas gleznas. Darbus viņa ir dāvinājusi draugiem un paziņām, dažus arī pārdevusi.

Daiļā dzimuma pārstāves noteikti piesaistīs Jeļenas cita nodarbe – balles kleitu šūšana un rokdarbi. Kleitas viņa šuj no skolas gadiem, un šī nodarbe, šķiet, pārmantota no vecmāmiņas, kura bijusi izcila šuvēja un izšuvēja. Gājusi pie draudzenes papļāpāt un līdzi ņēmusi diegu, adatu un audumu. Mamma arī sākusi šūt jau bērnībā. Jeļena atzīst, ka balles kleitu uzšūt neesot grūti, viņai tas izdodas ļoti ātri. Interesanti ir veidot pašai savus modeļus, idejas bieži nākot galvā. Bibliotēkā ir aplūkojamas dažas viņas darinātās kleitas no samta, ar mežģīņu apdari, kas atkal nāk modē. Jeļena atzīst, ka modē vienmēr ir sievišķība.

“Man ir tik priecīgi un silti, jo uz izstādes atklāšanu atnākuši mani tuvākie cilvēki, draugi, paziņas. Jūtos ļoti jauki, viss ir brīnišķīgi! Ja cilvēkam dzīvē gadās dažādi momenti, arī smagi, nevajag apstāties, bet sākt kaut ko darīt. Viss izdosies!” novēl Jeļena Judina un aicina visus apskatīt viņas darbus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz