Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotekāri pētīs Jēkaba Janševska mantojumu

Bibliotekāri pētīs Jēkaba Janševska mantojumu
20.07.2010 07:00

Atslēgvārdi

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas bibliotekāres Ilga Erba, Baiba Paškus, Mirdza Morozova, Ginta Kaņecka un Anita Zūna šonedēļ Nīgrandē piedalīsies Kurzemes novadu bibliotekāru novadpētniecības ekspedīcijā “Vai Jēkaba Janševska “Dzimtene” ir “zudusī Latvija”?”.

Tas būs arī Kurzemes bibliotekāru saiets ar dalībniekiem no Saldus, Liepājas, Kuldīgas un Talsiem.

Ierosmi saieta tematam devusi šogad atzīmējamā Jēkaba Janševska 145. dzimšanas diena. Rakstnieks dzimis 1865. gadā Nīgrandē, bet no 1889. līdz 1896. gadam strādājis par skolotāju Nīcas pagastskolā. Šajā laikā iznākušas arī viņa pirmās grāmatas: dzejoļu krājums “Pagātnes pausmas un nākotnes jausmas” un poēma “Iz tautas dzīves”. No 1896. līdz 1902. gadam J. Janševskis dzīvojis Liepājā un rakstījis dažādiem periodiskajiem izdevumiem.

Pirmajā dienā saieta dalībnieki darbosies literārā, radošā darba un vēstures sekcijā, lai iepazītu Nīgrandes kultūras vēsturi, Jēkaba Janševska daiļradi un viņa atstāto literāro mantojumu. Bet otrajā dienā notiks profesionāla diskusija par novadpētniecību kā bibliotekārā darbā nozīmīgu jomu, vācot, glabājot, pētot un analizējot publikācijas un citus pieejamos materiālus par pagastu, novadu un pilsētu.

Interesanti, ka gada beigās Liepājā konferences “Bibliotēka – mūsdienīgo un vēsturisko vērtību izvēles lauks” laikā plānots dibināt arī Latvijas Bibliotekāru biedrības Kurzemes nodaļu, kas apvienotu Liepājas, Saldus, Ventspils, Kuldīgas un Talsu reģionālo bibliotēku darbiniekus un veicinātu reģiona bibliotekāru profesionālo sadarbību un pieredzes apmaiņu.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz