Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotēkas un muzejs nākamgad cer strādāt pilnu darba nedēļu

Bibliotēkas un muzejs nākamgad cer strādāt pilnu darba nedēļu
22.11.2010 13:30

Atslēgvārdi

Plānots, ka Liepājas bibliotēkas un Liepājas muzejs nākamgad varētu atgriezties pie pilnas darba nedēļas, taču tam kopumā nepieciešami aptuveni 140 000 latu, informēja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna.

Vai līdzekļi tiks piešķirti, tiks lemts, plānojot nākamā gada Liepājas budžetu.

Muzeja un bibliotēku darba laiks tika samazināts šī gada sākumā, kad Liepājas kultūras iestāžu budžetu samazināja vidēji par 18%.

“Atgriezties pie pilnas darba nedēļas būtu ļoti svarīgi – bibliotēku darbinieki netiek galā ar saviem pienākumiem, jo pēdējā laikā ievērojami pieaudzis bibliotēku apmeklētāju skaits – cilvēkiem vairs nav naudas, lai samaksātu par internetu, pasūtītu avīzes vai nopirktu jaunākās grāmatas,” sacīja Vīksna.

Kopš gada sākuma Liepājas bibliotēkas strādā četras darba dienas pa sešām stundām dienā, bet Liepājas muzejs – četras darba dienas pa astoņām stundām. Lai atgrieztos pie pilnas darba nedēļas, bibliotēkām nākamā gada budžetā, salīdzinot ar šo gadu, būtu nepieciešami 110 000 latu, bet muzejam – aptuveni 30 000 lati.

Arī muzeja direktore Dace Kārkla uzskata, ka atgriešanās pie ierastā darba ritma ir svarīga.

“Nav normāli, ka Liepājas muzejs tik bieži ir slēgts – tūrisma sezonas laikā tam vajadzētu strādāt katru dienu,” uzskata Kārkla, norādot, ka gada sākumā, kad samazināts iestādes budžets, bija izvēle samazināt darbinieku algas vai darbalaiku. “Algas muzejā ir zemas, tāpēc izvēlējāmies otro variantu,” sacīja direktore.

Ja nauda bibliotēkām un muzejam nākamā gada budžetā netiks atrasta, saglabāsies iepriekšējais darba grafiks, sacīja Vīksna. “Nevaram likt cilvēkiem strādāt pilnu darba nedēļu, par to nemaksājot,” piebilda Kultūras pārvaldes vadītāja.

Liepājā atrodas Centrālā zinātniskā bibliotēka un piecas tās filiāles. Liepājas muzejam ir nodaļa “Liepāja okupāciju režīmos”.

Kultūrai no Liepājas pašvaldības budžeta 2010.gadā atvēlēts par 22% mazāk naudas nekā pērn, un šogad piešķirtais finansējums ir 1 377 668 lati. Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas 2010.gada budžets ir 311 749 lati, bet Liepājas muzeja – 126 758 lati.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz