Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotēku telpas apmeklētājiem par šauru

Bibliotēku telpas apmeklētājiem par šauru
25.10.2011 07:06

Atslēgvārdi

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas lasītāju ikgadējā aptaujā, ko tradicionāli veic pavasarī, Bibliotēku nedēļas laikā, iegūtie dati šoreiz vairāk analizē izstāžu un sarīkojumu piedāvājumu. Lūgti novērtēt to stiprās un vājās puses, apmeklētāji kā plusus minējuši bibliotekāru zināšanas un atsaucību, bet kā mīnusus – pārāk šaurās telpas, kas neļauj pietiekami ērti justies.

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja Gita Švarce norāda, ka šogad aptaujā aicināja piedalīties ne tikai pieaugušos bibliotēkas apmeklētājus, bet arī bērnus, jo viņu viedoklis tāpat ir ļoti būtisks. Tad nu kopumā apzināja 140 pieaugušo un 108 bērnu domas par bibliotēkas darbu. Bērnu anketa gan atšķīrusies, tāpēc piedāvājam iepazīties ar pieaugušo aptaujas rezultātu apkopojumu.

Jautāti par bibliotēku sarīkojumu stiprajām pusēm, 24 procenti apmeklētāju norādījuši, ka svarīgākais ir atsaucīgi un zinoši bibliotekāri, 21 procents respondentu sacījuši, ka nozīmīga ir iespēja iepazīt literātus un grāmatu autorus, vēl 13 procentiem patīk iespēja uzzināt par jaunākajām grāmatām. Tāpat vecākiem patīk, ka sarīkojumi dod iespēju bērniem saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Savukārt izvērtējot trūkumus, lielākā daļa – 33 procenti – sacījusi, ka bibliotēku telpas ir pārāk šauras un nepiemērotas dažādiem sarīkojumiem, bet 28 procenti uzskata, ka nepietiekama ir to reklāma. 9 procentiem sarīkojumi likušies garlaicīgi, bet 8 procentiem aptaujāto to tematika šķiet vienveidīga, un tikpat daudz cilvēku uzskata, ka nepietiekami ir ievērotas jauniešu intereses. Vēl lasītāji minējuši, ka trūkst pārsteiguma, sarīkojumus apmeklēt uzspiež pedagogi, 3 procentiem vienkārši nepatīk bibliotēka.

Jautāti par to, kādus sarīkojumus gribētu apmeklēt bibliotēkā, 18 procenti cilvēku atzinuši, ka vēlas tikties ar Latvijā populāriem cilvēkiem, 15 procenti būtu ieinteresēti “Lasītāju kluba” izveidē un sarīkojumos, kuros varētu apspriest izlasītās grāmatas, bet vislielākais skaits respondentu – 26 procenti – norāda, ka vēlas plašākas tematiskās izstādes.  

Egona Zīverta foto

Lasītāji novērtē, ka tieši bibliotēkās piedāvā iepazīties ar jaunākajām grāmatām, kas iznākušas Latvijā, un veido arī tematiskas izstādes, kas pievērš uzmanību kādai konkrētai tēmai vai autoram, kā, piemēram, izstādē par Ērika Kūļa ieguldījumu bērnu literatūrā.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 23. oktobra numurā.
 #kvards-20111023-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz