Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrība “Mākslas kolēģi” jubileju atzīmē ar izstādi

Liepājas mākslinieku biedrība “Mākslas kolēģi” 2023. gadā atzīmēs savas pastāvēšanas 10. gadadienu, tāpēc no 2. decembra līdz 1. janvārim Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā interesentiem apskatei būs pieejama biedrības jubilejas izstāde “Mainīgie 10”.

Biedrība “Mākslas kolēģi” jubileju atzīmē ar izstādi
Ilustratīvs (Foto: Mike Petrucci on Unsplash)
02.12.2022 18:52

liepajniekiem.lv

Liepājas mākslinieku biedrības “Mākslas kolēģi” 10 gadu pastāvēšanas jubilejas izstādē piedalās 17 mākslinieki, no tiem 16 biedrības biedri un viena neakarīgā  Liepājas māksliniece – Anželika Vilsone, kura arī līdz šim aktīvi piedalijusies biedrības rīkotajās izstādēs, informē biedrības valde.

Izstādē kopumā apskatāmi 35 darbi, kurus radījuši mākslinieki: Ilze Eniņa, Ilze Karlsone, Ilze Akselrode, Irina Tīre, Brigita Pomerante, Vilnis Bulavs, Dainis Bērziņš, Pauls Spridzāns, Andris Millers, Jānis Judins, Renārs Šliseris, Pēteris Taukulis, Adrians Pese, Laila Meldere, Laine Kinstlere, Kristīne Bruza un Anželika Vilsone.

“Izstādes kopskats ir gana raibs un dažāds, tāpat kā katrs autors un tas ir tas,  ar ko biedrība var arī lepoties,” atzīst biedrības vadītāja Ilze Eniņa.

Daudzi biedrības mākslinieki rīko arī savas personālizstādes, kurās tad arī parāda savu unikālo un neatkārtojamo rokrakstu. Šogad personālizstādes veidojuši mākslinieki – Irina Tīre, Dainis Bērziņš, Ilze Karlsone, Pauls Spridāns un Ilze Eniņa. 

Patlaban biedrībā darbojas 19 biedri – Ilze Eniņa, Ilze Karlsone, Ilze Akselrode, Renārs Šliseris, Liene Eltermane, Irina Tīre, Pauls Spridzāns, Dainis Bērziņš, Andris Millers, Laine Kinstlere, Brigita Pomerante, Pēteris Taukulis, Jānis Judins, Ilze Pāvelsone, Adrians Pese, Laila Meldere, Kristīna Bruže, Vilnis Bulavs, Kristīne Gundarina.

Biedrības izstādēs un plenēros iesaistās arī neatkarīgie Liepājas mākslinieki – Anželika Vilsone un Andra Pelna.

Liepājas mākslinieku biedrība dibināta 2013. gadā deviņu biedru sastāvā. Biedrības dibinātājs un pirmais vadītājs bija Pēteris Taukulis, kurš pulcināja ap sevi domubiedrus-māksliniekus un gremdējās sarunās par mākslas būtību.

Pēteris Taukulis ieviesa tradīciju, katru gadu rīkot Liepājas muzejā Pavasara izstādi, kuru nosauca par “Pavasara atmodu”. Tās mērķis bija piesaistīt pilsētas un tās apkārtnes māksliniekus, meklējot jaunas mākslinieciskās izteiksmes formas, iedrošinot profesionālos māksliniekus ar jauniem, radošiem meklējumiem mākslā, uzaicinot arī Latvijas populārākos māksliniekus un gleznotājus no Lietuvas.

Biedrības otra aktivitāte bija vienas dienas sakrālais plenērs Liepājas Sv. Jāzepa Romas Katoļu katedrāles dārzā – ”Katedrāle” un izstāde ”Tornis”. Plenērā tiek iesaistīti vairāki pilsētas mākslinieki, jaunieši un bērni, kuri iemūžina vēsturisko, sakrālo arhitektūru mākslas darbos. Vēlāk zīmējumus un gleznojumus izstādīja Katedrāles tornī. Izstādi apskatīja vairāki liepājnieki un pilsētas tūristi.

No 2017. gada līdz šodienai biedrību vada Ilze Eniņa, bet no nākamā gada biedrības vadības grožus pārņems mākslinieks Vilnis Bulavs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz