Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā atklās Guntas Krastiņas gleznu izstādi

Biedrības namā atklās Guntas Krastiņas gleznu izstādi
Foto: Publicitātes
28.06.2018 16:28

liepajniekiem.lv

2. jūlijā pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā tiks atklāta mākslinieces Guntas Krastiņas personālizstāde “Filips”. Izstādē būs apskatāms gleznu cikls, kurā attēlots stāsts par viena īpaša kaķa daudzajām sejām. Iespējams, ka stāsts ir nevis tikai par kaķi, bet gan par pašu mākslinieci un kaķi viņā, portālam vēstīja māksliniece. 

“Kaķi esot pieradināti vairāk nekā 9600 gadus atpakaļ un visi nākuši no viena ciltstēva – savvaļas meža kaķa. Un nu jau pasaulē esot vairāk nekā 600 dažādu kaķu sugu… Bet vai tas ir tik būtiski tiem, kuriem mājās ir šī pieradināti-nepieradināmā būtne? Un arī šajā gleznu ciklā ir stāsts par viena īpaša kaķa daudzajām sejām – sākot no “Filozofa”, “Eksistenciālista”, līdz pat “Konformistam” un “Frīkam”. Jā, tie visi ir viena kaķa, mana persiešu prinča Filipa tēli, kas notverti un iegleznoti audeklos, dzīvojot kopā zem viena jumta nu jau vienpadsmito gadu. (Protams, atklāts paliek jautājums – kurš pie kura dzīvo…) Bet – varbūt stāsts ir nevis tikai par kaķi, bet gan par mani – viņā? Iespējams, ka Viņš ir mans logs skatam pašai sevī? Jebkurā gadījumā, cilvēks nav vientuļa sala un ir kādi, kas piepilda mūsu mājas un sirdis ar mīlestību, murrājot ierušinājušies azotē…”

Gunta Krastiņa ir profesionāla māksliniece, mākslas maģistre, kura dzīvo un strādā Liepājā. Māksliniece strādā Liepājas Universitātē, kur pasniedz gleznošanu, kā arī nu jau sešus gadus vada bērnu mākslas studiju Rucavā, ir mākslas biedrības ”Impasto” vadītāja, un šobrīd studē doktorantūrā. Viņai ir bijušas vairāk nekā 30 personālizstādes, tāpat māksliniece aktīvi iesaistās dažādos mākslas projektos un ir piedalījusies vairāk nekā 12 kopizstādēs visā Latvijā. Mākslinieces darbi sastopami privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Austrijā, Krievijā, ASV, Kanādā un Austrālijā.

Izstāde “Filips” skatāma no 2. līdz 29. jūlijam Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz