Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā atklās Signes Vanadziņas personālizstādi

Biedrības namā atklās Signes Vanadziņas personālizstādi
Foto: la.lv
27.07.2018 11:39

liepajniekiem.lv

Otrdien, 31. jūlijā pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā tiks atklāta gleznotājas Signes Vanadziņas personālizstāde ”#Mirkļi”, informē gleznotāja.

Signes Vanadziņas gleznu pasaule ar radībiņām, priekšmetiem un citiem tēliem Latvijas mākslas vērotājam ir labi pazīstama. Krāsa spēlē galveno raksturlomu mākslinieces darbos un tā atspoguļo viņas spēcīgo, dzīvespriecīgo raksturu. Tā var būt piesātināti kontrastaina, citos darbos maiga, bet reizē krāsaina.

Gleznotājai Signei Vanadziņai piemīt neparasts koloristes talants. Māksliniecei raksturīgas temperamentīgas, spilgtas krāsas un līnijas, spēka pilns optimisms, krāsu spožums, trāpīgs krāsu salikums un spēcīga emocionalitāte.

Signe Vanadziņa Latvijas mākslas vidē pārliecinoši ienāca deviņdesmito gadu beigās, vēl studējot Latvijas Mākslas akadēmijā Induļa Zariņa Monumentālās glezniecības meistardarbnīcā. Viņa pārsteidza ar savu dzīvespriecīgo pasaules redzējumu, kā arī košo un sulīgo krāsu izmantojumu. Mākslinieces māksla ir dzīvespriecīga. Tā ir krāsu eksplozija, kas padara pelēcīgo ikdienu par aizraujošu ceļojumu glezniecības pasaulē.

”Viņas klusās dabas un ainavas ir artistiski brīvas kompozīcijas par it kā senām un aprobētām tēmām, Signes pienesums ir apskaužami elegants un virtuozs, ar prieku radīts, daudzpusīgāks. Mažoro kopnoskaņu veicina arī lineārās lietas: it kā švīkājumi, – kā zāles stiebri, kā vēja pūtiens vai lietus lāses vai ziedputekšņi un krītošas zvaigznes, arī gaismas spīdi: tie visi tik mainīgajā ainavā stāsta par apbrīnojami dzīvīgu pasauli visapkārt – atliek tikai to ieraudzīt arī mums – skatītājiem. Un vēl krāsa – kā pamatvērtība, kā tēla nesēja. Jā, tā nepretendē uz pārāk lielu niansētību vai noskaņotību, valda krāsu pretnostatījumi: indīgi zils pret sarkani oranžo, lillā pret dzelteno vai arī rozā ir tik ļoti rozā, ka vairāk jau nevar… Taču te nu mēs redzam, ko nozīmē īsts un dabisks temperaments, kuru sakārtot spēj mākslinieces augstā profesionalitāte gleznas virsmas apdarē un kompozīcijas nobeigtības sniegumā.” Tā par Signes radītajām gleznām raksta gleznotāja Guna Millersone.

Signe Vanadziņa ir sarīkojusi vairāk kā 25 personālizstādes, ir daudzu prēmiju glezniecībā laureāte, piedalījusies daudzās Latviju pārstāvošās izstādēs Lielbritānijā, Austrālijā, Somijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā, Norvēģijā, Krievijā, Itālijā, Dienvidkorejā, ir aktīva mākslinieku plenēru dalībniece Latvijā un ārvalstīs.

Izstāde ”#Mirkļi” Liepājas Latviešu biedrības namā skatāma no 31. jūlija līdz 31. augustam. Ieeja izstādē bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz