Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Briļļu lēcu auskari un “Matissa gājiens”

Briļļu lēcu auskari un “Matissa gājiens”
11.06.2010 07:00

Liepājas Bērnu mākslas skolas audzēkņu beigšanas darbu tradicionālā izstāde Latviešu biedrības nama galerijā šogad piedāvā interesantus mākslas darbus un idejas, ko jaunieši apguvuši jaunajā programmā “Materiāla dizaina pamati”.

Āda un keramika, tekstils, metāls un stikls izmantoti par pamatmateriāliem neparastu mākslas darbu veidošanai. Turklāt daudzi ietekmējušies no slavenā mākslinieka Anrī Matissa daiļrades. Piemēram, Beatrise Dzērve izveidojusi galda spēli (patiesībā kopā ar visu galdu) “Matissa gājiens” un pati izdomājusi ne tikai tās dizainu, bet arī ideju un noteikumus. Ļoti interesanta ir Anetes Kramēnas ideja – viņa darinājusi auskariņus no vecām briļļu lēcām un izveidojusi arī funkcionālu sienas dekoru “Piliens” ar spoguli, kur bižutēriju viegli uzglabāt. Vietas trūkuma dēļ skatītājiem nav iespējas iepazīt Eduarda Guzejeva lampas “Trauslais pavediens”, tāpēc šo ideju var izpētīt tikai uz planšetes. Toties var apskatīt Zanes Kadiķes interjera tekstiliju “Krāsaini sapņi”, Evitas Kalnas spilvenus “Ar aļģu rakstiem nopietiem”, Annas Dzērves piknika komplektu – segu un somu “Okeāna dzelmē”, Elīnas Kamišovas rotu komplektu “Viens”, Kristiānas Zvirgzdiņas mozaīku uz spoguļa “Putnu deja”, Annas Tarasenko šķīvjus “Skatiens” un Irīnas Afoņinas trauku komplektu “Poisson rouge”. Audzēkņiem sagatavoties palīdzējuši pedagogi Sandra Zāle-Zālīte, Edijs Ābele, Vineta Trumpeniece un Solvita Bruže.

Liepājas Bērnu mākslas skolas direktore Ilze Elizabete Rasa stāsta, ka šogad skolu absolvē 10 audzēkņu un daļa no tiem iecerējuši turpināt mācības Liepājas Mākslas vidusskolā. “Bet galvenais, ko gribējām parādīt, ir šī jaunā programma, kad bērni jau uz vidusskolas bāzes apgūst dažādus materiālus un izvēlas sev piederošāko virzienu. Tas noteikti atvieglo viņu izvēli, stājoties Mākslas vidusskolā,” uzskata direktore. Viņa piebilst, ka nākamnedēļ izstādi biedrības namā vēl papildinās arī Liepājas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbi, kas veltīti P. M. Berči gadam Liepājā.

“Kurzemes Vārds”

 

Liepājas Bērnu mākslas skolas audzēkņi savos darbos apliecina, ka apguvuši pamatus, lai strādātu ar dažādiem materiāliem. Annas Dzērves un Evitas Kalnas darbi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz