Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Burtenes noslēpumi” atklāti

“Burtenes noslēpumi” atklāti
06.09.2008 07:03

Atslēgvārdi

Piektdien koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” skanēja bērnu balsis. Te šur, te tur pavīdēja mīmu sejas. Smaržoja pankūkas, tapa skaisti zīmējumi. Jau trešo reizi risinājās Zinību dienas sarīkojums skolēniem. Šoreiz tam bija dots nosaukums “Burtenes noslēpumi”, un tas bija veltīts grāmatai un tās izdošanas vēsturei.

“Burtenes noslēpumu” atklājēji varēja darboties jaunrades darbnīcās, kuru mērķis bija palīdzēt bērniem novērtēt un saprast grāmatas tapšanas ceļu no pirmā burta līdz glīti noformētam vākam, kā arī gūt priekšstatu par grāmatas vēsturisko attīstību pasaules kultūras kontekstā un izsekot pārmaiņām iespiešanas tehnikā un mākslinieciskajā apdarē. Kuplā skaitā sanākušie tāpat varēja iepazīties ar rakstības vēstures pirmsākumiem, ar ķīļrakstu – senās Divupes rakstību uz māla plāksnītēm ar koka irbulīšiem. Daudzi labprāt arī pārbaudīja savas prasmes glītrakstīšanā, lai spētu gluži kā viduslaiku mūki pārrakstīt grāmatas ar roku.

Mākslinieka Pētera Taukuļa vadībā darbojās mākslinieku darbnīca, kurā skolēni gleznoja ilustrācijas savai grāmatai. Roku veiklībai sarīkojumu rīkotājs – Liepājas muzejs bija sagatavojis papīra un sveču liešanas darbnīcas. Vēl skolēni varēja darboties ar spiedi, ar kādu drukāja pirmās avīzes, izgatavot grāmatzīmes un spiest zīmējumus linogriezumā, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Sarīkojumu vadīja suns un dzejnieks, kuru lomās iejutās Liepājas ceļojošā leļļu teātra “Maska” radošais tandēms Agita Lieldidža Trupa un Pēteris Trups, ar priekšnesumiem uzstājās cirka studija “Beztemata” mīmi, popgrupa “Tev un man” un Liepājas Kompleksās sporta skolas sporta vingrotājas.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Svaigā gaisā tikko ceptas pankūkas garšo vēl labāk par vecmāmiņas gatavotajām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz