Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Būs Miķeļdienas tirgus prieki

Būs Miķeļdienas tirgus prieki
28.09.2009 07:02

Folkloras kopa “Atštaukas” rīt pulksten 16 folkloras centrā “Namīns” rīko Miķeļdienas tirgu ar umurkumuru, senā cirka un folkloras kopu piedalīšanos, kāpostu skābēšanas demonstrējumiem, ūdenskliņģeru un zirņu piku pagatavošanu.

“Atštauku” vadītāja Ināra Kalnarāja stāsta, ka šādu tirgu organizēšanas būtība bijusi ne tikai tirgošanās. “Tirgū cilvēki satikās, iepazinās, vīrs noskatīja sev sievu, slēdza darījumus, aroda pratēji darināja savu produkciju, kā arī cilvēki izklaidējās, ejot rotaļās un dziedot dziesmas,” viņa saka. Tāpēc “Atštaukas” īpaši bērniem un jauniešiem vēlas parādīt to tirgus daļu, kas nesaistās tikai ar pirkšanu un pārdošanu, jo tagad būtiski ir atgādināt par savstarpējās saskarsmes lomu, par prasmēm kaut ko pagatavot pašiem.

Miķeļtirgū piedalīsies Bārtas, Otaņķu un Rucavas etnogrāfiskie ansambļi, savu jauno programmu demonstrēs folkloras kopa “Atštaukas”, amatnieces Ira Cīrule un Ilze Jansone mācīs apgleznot tējas maisiņus, dārzniece Inga Šēnfelde stāstīs par rudens dārza darbiem, kā arī notiks rudens ražas demonstrējumi un būs iespēja iegādāties īstu lauku rupjmaizi.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz