Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Čakstes laukumu piepilda ”Ūdens mūzika”

Čakstes laukumu piepilda ”Ūdens mūzika”
Foto: Ģirts Gertsons
21.07.2017 21:42

liepajniekiem.lv

Katru mēnesi, visas vasaras garumā, Latvijas simtgadi gaidot, Jāņa Čakstes laukumā norisinās bezmaksas brīvdabas koncerti. Šovakar simtiem liepājnieku pulcējās Čakstes laukumā, lai baudītu atmosfēru, ko sniedza mūzikas grupa “Melo-M” ar koncertprogrammu “Ūdens mūzika”. Jau labu laiku pirms koncerta sākuma laukumā pulcējās ģimenes, draugu kompānijas, māmiņas ar bērnu ratiņiem un pat velosipēdisti. Citi iekārtojās turpat zālē uz līdzi paņemtajām segām, citi sev vietu atrada krēslu rindās, taču pārēji piepildīja visu J. Čakstes laukumu līdz pašam galam.

Jau gaidot koncertu, ap laukuma strūklakām pulcējās vecāki ar savām atvasēm, kas rotaļājoties, nebaidījās samērcēt ne savas, ne apkārtējo drēbes. Mamma Luīze smej, ka ar sausām drēbēm atmosfēra nav izbaudāma līdz galam. Tuvāk skatuvei koncertu bauda draudzenes Linda un Enija, kas par koncertu uzzinājušas tikai šodien, taču tā kā abas ir ”Melo-M” piekritējas, uzreiz izlēmušas doties.

Dzintars ar sievu Ingu un meitām Nikolu un Moniku uz Čakstes laukuma brīvdabas koncertu ieradušies pirmoreiz. Viņi sociālajos tīklos pamanījuši informāciju un izlēmuši, ka koncerts būs lielisks veids kā pavadīt piektdienas vakaru. Taču Jolanta ar ģimeni visu laiku seko līdzi kultūras piedāvājumam Liepājā un ļoti priecājas plašajām iespējām apmeklēt dažādus bezmaksas pasākumus. ”Šis ir lielisks veids, kā kopā ar ģimeni pavadīt brīvo laiku. Gājām arī uz tautisko deju koncertiem,” stāstā Jolanta. Kaut arī koncerta laikā pie debesīm parādījās draudīgi lietus mākoņi, tas ģimenei netraucēja. ”Ja laika apstākļi nespēj izjaukt pastaigas, tad kādēļ gan, lai izjauktu koncertu?” smej Jolanta.

Čellu trio ”Melo-M” klausītājiem koncertā piedāvāja savu jaunāko konceptuālo mūzikas programmu ”Ūdens mūzika”, kā arī sava repertuāra populārāko skaņdarbu atskaņojumus, kam skatītāji dejoja līdzi jau pirmajās minūtēs. Koncertā muzicēja ”Melo-M” čellisti Kārlis Auzāns, Jānis Pauls, Miķelis Dobičins un sitam instrumentālists Miķelis Vīte. Apmeklētāji šo koncertu raksturoja kā skaistu un mierpilnu. Gatavojoties Latvijas simtgadei, Liepājas Kultūras pārvalde jau trešo gadu pēc kārtas vasaras sezonā piedāvā apmeklēt bezmaksas muzikālus brīvdabas koncertus, kas norisinās tieši J. Čakstes laukumā. J. Čakstes laukuma koncertu programma noslēgsies 18.augustā ar folktronikas grupas ”Zari” koncertu. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz