Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ciemosies arhitekts Jānis Dripe un grāmatizdevējs Juris Visockis

Ciemosies arhitekts Jānis Dripe un grāmatizdevējs Juris Visockis
21.01.2013 10:45

24.janvārī pulksten 16 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā (bērnu bibliotēka “Vecliepājas Rūķis”, Malkas iela 4, 3.stāvs) būs tikšanās ar grāmatas “Latvijas Arhitektūra 1991 – 2011” autoru, arhitektu Jāni Dripi un grāmatas “4 rakstāmgaldi” autoru, apgāda “Jumava” prezidentu Juri Visocki, informē LCZB Reģionālā mācību centra vadītāja Gita Švarce.

Grāmata ”Latvijas Arhitektūra 1991 – 2011” atspoguļo laika posmu no Latvijas neatkarības atjaunošanas un ir pirmais šāda veida izdevums Latvijā. Grāmata ir bagāta ar ilustratīvo materiālu, kuru papildina informatīvas ziņas par konkrēto objektu. Ilustratīvo materiālu klāstā atspoguļotas interesantākās un pievilcīgākās sabiedriskās un dzīvojamās ēkas, sporta būves, bankas, biroji un viesnīcas, tirdzniecības centri, lielveikali un saloni, ražošanas ēkas un industriālā arhitektūra u.c. Rīgā/Pierīgā, Jūrmalā, Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē.

Grāmatas izdevēji uzsver: “”Latvijas arhitektūra 1991–2011” ir unikāls albums par Latvijas mūsdienu arhitektūru, kas aptver mūsu valstij tik nozīmīgo laika posmu, kurā atguvām brīvību un beidzot varējām veidot savu valsti tādu, kādu to paši vēlamies. Padomju laiku klišejisko arhitektūru nomaina jaunas identitātes meklējumi. Šis laika posms Latvijas arhitektūrā spilgti atspoguļo mākslinieciskās ievirzes, kontrastainību un žanriski diskutablo periodu valstī, kurai līdz šim nebija izdevies izveidot savu tradicionālo un raksturīgo arhitektūru dažādu varu maiņas dēļ”.

Grāmatu izdevis apgāds ”Jumava”. Tā rakstīta trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojis dizainers Jānis Dripe juniors.

Apgāda ”Jumava” vadītājs un grāmatizdevējs Juris Visockis beidzot izdevis pats savu grāmatu. Grāmata ”4 rakstāmgaldi” ir apkopotas četrās Jurim Visockim nozīmīgās dzīves jomās jeb sadaļās – grāmatniecība, sports, sabiedriskā dzīve un tālās zemes.

Ojārs Spārītis par jauno grāmatu saka: ”Sportista, politiķa, sabiedriskā darbinieka un grāmatu izdevēja Jura Visocka dažādajās sociālajās lomās uzrunāto personību izlase atgādina Latvijas lauku spartakiādi, kuras laukumā ir pulcējušies gan republikas izlases dalībnieki, gan rajona mēroga smagsvari. Visus viņus vieno kāda zīmīga un atmiņās fiksēta reakcija uz stāstītāja mesto piespēli. Turklāt līdz finālam paliek nezināms, kurš būs uzvarētājs.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz