Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Covid-19 dēļ atceļ kultūras pasākumus

Balstoties uz epidemioloģiskās drošības pasākumiem, Liepājā un vairākās Dienvidkurzemes pašvaldībās atcelti vai atlikti vairāki tuvākajā laikā plānotie svētki un kultūras pasākumi.

Covid-19 dēļ atceļ kultūras pasākumus
Foto: Ruslans Šuļga
16.10.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs atceļ 17. oktobrī plānoto jaukto koru dziesmu dienas koncertu “Visiem viena – katram sava – tautasdziesma” un 1. novembrī – amatierteātra “Projekts” izrādi “Aiziet jūriņā!”. Biļetes var nodot biļešu iegādes vietā.

Uz nenoteiktu laiku pārcelts 24. oktobrī plānotais folkloras kopas “Vēlava” 20 gadu jubilejas koncerts “Kas kaiš man nedzīvot”, 31. oktobrī plānotais vidējās paaudzes deju kolektīva “Vaduguns” 20 gadu jubilejas koncerts “Ilgāk par mirkli”. 3. novembrī ieplānotā Bērnu teātra izrāde “Zelta atslēdziņa” pārcelta uz 10. novembri. 

Pāvilostas novada dome pārcēlusi uz nenoteiktu laiku jau par tradicionāliem kļuvušos Nēģu svētkus, kuriem bija jānotiek 24. oktobrī. Pasākumos ārtelpās atļauts pulcēt tūkstoš apmeklētāju, un domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons skaidro, ka aptuveni tik cilvēku arī varētu ierasties. Taču svētku norises vietā neesot iespēju ievērot divu metru distanci citam no cita. Viens no koncertiem bijis plānots telpās, kur arī nebūtu iespējams ievērot piesardzību.

“Arī nēģu šobrīd ir nulle,” stāsta Pāvilostas novada pašvaldības vadītājs. “Austrumu vējš visu laiku pūš.” Šī iemesla dēļ Nēģu svētkus atlikt apsvērts vēl pirms kovida rādītāju augšupejas Latvijā. Tā nu abi iemesli sakrituši vienlaikus. 

Atcelta arī Pāvilostas bibliotēkā šodien iecerētā tikšanās ar Gintas Stavrovskas gleznošanas studijas dalībniecēm, bet Vērgalē trešdien neviesosies Lestenes amatierteātris.

Vaiņodes kultūras nama vadītāja Daiga Tihomirova ar cirka direktori Lolitu Lipinsku vienojusies par cirka izrādes “Ceļojums pie Baltā Lāča” pārcelšanu. Izrādei bija jānotiek šodien. “Gaidām labākus laikus, lai visi droši varētu sēdēt un nebaidīties aplipināt citus,” saka D. Tihomirova. Citu pasākumu tuvākajās dienās nav. Par vēlāk plānotajiem – “laiks rādīs”. 

Vaiņodes novada domes priekšsēdētājs Visvaldis Jansons uzsver, ka pagaidām pašvaldība nelemjot par visu pasākumu atcelšanu, katru konkrētu gadījumu izvērtēt uzticēts kultūras nama vadītājai. “Teicu, lai izvērtē, vai var nodrošināt noteikto attālumu un citas prasības. Veto nekam neesam uzlikuši,” viņš norāda. 

Priekules novadā uz nenoteiktu laiku atcelta Priekules amatierteātra izrāde Purmsātos, kas bija plānota 24. oktobrī. Novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska pastāsta, ka vakar bijusi pagasta pārvalžu un pašvaldības iestāžu vadītāju tikšanās, kurā nolemts, ka pasākumi notiks, ievērojot Ministru kabineta lēmumu un sanitāros protokolus: “Notiks pasākumi ar personalizētām sēdvietām – teātris, kino, 18. novembra svētki. Nebūs deju.” Izrāde Purmsātos atcelta tāpēc, ka tur ir pārāk maza zāle, lai varētu ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus. 

Gramzdasbaznīcā sestdien plānotā koncertprogramma “Mans ceļš pie Tevis” pārcelta uz novembri. Draudzes priekšnieks Vaclovs Kadaģis par iemeslu saka: “Jānogaida. Cilvēki ir sabiedēti, tie ir valdības lēmumu augļi. Jā, drīkst rīkot pasākumus arī telpās, bet cilvēki jau nenāk, viņi baidās.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz