Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Degustē” un bauda krāsu burvību

“Degustē” un bauda krāsu burvību
23.01.2009 09:46

Atslēgvārdi

Liepājas jaunajā galerijā “Krāsu aplis” notika īpaša lekcija, kuras laikā interesenti varēja ne tikai dzirdēt teorētisko pusi par glezniecību un tajā izmantotajām krāsām, bet arī paši savām rokām degustēt un izbaudīt krāsu burvību. Lekciju vadīja gleznotāja no Rīgas – Linda Kozule, ar kuras veidotajiem darbiem varēja iepazīties arī galerijā. Māksliniece iepazīstināja ar eļļas un akrila krāsām, to fizioloģiskajām īpašībām, pielietojumu glezniecībā, kā arī ļāva pašiem interesentiem ļauties gleznošanas priekam un krāsas otu triepienus uz paletes.

“Nodarbībām ir noteikti praktisks mērķis. Cilvēki atnāk uz galeriju, aplūko mākslas darbus, bet viņi nezina, cik patiesībā tajā ir ieguldīts smags darbs un kā tas ir veidots, tāpēc šādi vēlamies gan cilvēkus izglītot, gan parādīt mākslas aizkulises,” paskaidroja galerijas darbiniece Irbe Krūmiņa. Lekcijas tiks veltītas dažādām tēmām, piemēram, pagājušajā nedēļā notika filcēšanas nodarbība, kur no vilnas varēja pagatavot dažādas rotaslietas un dekora elementus. “Nereti cilvēkam trūkst radošuma, un ir nepieciešams, lai lekcijas vadītu spēcīga un profesionāla personība savā jomā, kas pamestu idejas un darbošanās ierosmi,” secinājusi I.Krūmiņa. Nākotnē ir padomā auduma un zīda apgleznošanas nodarbības, kā arī tekstila apdrukāšana. “Šobrīd esam atvērti priekšlikumiem, pēc tiem arī vadīsies, ko cilvēkiem piedāvāt,” sacīja I.Krūmiņa. Lekcijas ir bezmaksas un notiek katru ceturtdienu, pulksten 16, Katoļu ielā (ieeja no Tirgoņu ielas 22). Tiek gaidīts ikviens interesents, taču pirms tam vēlams par savu dalību paziņot iepriekš pa tālruni 63427927 vai e-pastu [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz