Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Deja ir iespēja palīdzēt

Deja ir iespēja palīdzēt
Foto: Egons Zīverts
12.02.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Tautas deju labdarības koncerts “Sadancojam Liepājā 2019” Liepājas Latviešu biedrības namā kopā saaicināja aptuveni 250 skatītājus. Koncerta laikā tika savākti ziedojumi 1510 eiro apmērā, laikrakstam atklāj Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Selēna Vasiļjeva.

Pulcinot labākos tautas deju kolektīvus un ansambļus vienotā koncertā, tika vākti ziedojumi Liepājas Tautas deju ansambļa “Rucavietis” dejotājas Gundas Dadzītes māsas dēliņam Dāvim. Puisēnu kopš pirmajiem dzīves mēnešiem piemeklē epileptiskas lēkmes, laika gaitā lietotie medikamenti un lēkmes ietekmējušas bērna fizisko un garīgo attīstību.

“Šodien no četrgadīgā Dāvja ģimenes saņēmām pateicības ziņu. Tieši šāda summa bija nepieciešama, lai varētu nodrošināt nākamo braucienu uz Krieviju, kur tiek veikts nepieciešamais ārstēšanās process. Ģimene ir ļoti pateicīga un priecīga, ka tāda iespēja ir,” atklāj S. Vasiļjeva.

Koncerts “Sadancojam Liepājā” notiek jau vienpadsmito reizi, bet ne vienmēr vāc ziedojumus, stāsta projekta vadītāja. Šis ir ceturtais labdarības koncerts. “Šoreiz galvenais nebija sacensība starp deju kolektīviem vai vēlme parādīt savu prasmju pārākumu, uzsvars tika likts uz kopības sajūtu un vienota mērķa piepildīšanu,” paskaidro S. Vasiļjeva.

Otrs uzdevums ir veicināt latviešu tautas dejas kā nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, kā arī lai bagātinātu Liepājas kultūrvidi. Koncertu organizēja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, projekta vadītāja S. Vasiļjeva un mākslinieciskais vadītājs Justs Celms.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz