Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dejā saplūst sievišķā un vīrišķā enerģija

Dejā saplūst sievišķā un vīrišķā enerģija
04.04.2011 07:27

Sestdien, kā agrā rīta stundā sākušās, tā tikai ap pulksten 22 Latviešu biedrības namā beidzās 35. sporta deju sacensības “Dzintarlāse”. Uz šo sarīkojumu bija ieradušies pārstāvji no Latvijas un Lietuvas vairāk nekā 40 sporta deju klubiem.

Dejotāji sacentās 18 dažādu vecumu un kvalifikācijas klasēs. Īpašu baudījumu dejas pazinējiem sniedza Latvijas labākie un titulētākie dejotāji pieaugušo grupā, kuri uz Liepāju bija braukuši, lai piedalītos reitinga sacensībās standartdejās.

Sarunā ar “Kurzemes Vārdu” sacensību galvenais tiesnesis un deju kluba “Dancers” vadītājs Kaspars Bērzups sacīja, ka, viņaprāt, šis deju sarīkojums izdevies godam: “To var saprast, ka skatītājiem, vērojot dejotājus, viss no malas šķiet viegli, eleganti un vienkārši. Taču aiz tā visa slēpjas smagi un ilgstoši ikdienas treniņi, nereti pat septiņas dienas nedēļā. Un, kā jau sportisti ļoti labi zina, ar talantu vien nepietiek, lai uzvarētu, ir jābūt ļoti labām darba spējām un gribasspēkam.”

    Viens no vienpadsmit tiesnešiem, kuri tiesāja sacensības “Dzintarlāse”, bija arī “Deju studijas 7” vadītājs un šova “Dejo ar zvaigzni” organizētājs Valērijs Mironovs: “Manuprāt, sporta dejas ir no tām retajām sportiskajām aktivitātēm, kurās piedalās pāris – vīrietis un sieviete, veidojot neatkārtojamu vīrišķās un sievišķās enerģijas sintēzi, kas izpaužas kopējā dejā. Abi kopā skaistās deju kustībās – grūti apslēpjams magnētisms! Deja ir jāmīl, neskatoties uz to, vai esi palicis otrajā vai piektajā vietā. Par to nav ko apvainoties. Jo uz ko apvainoties? Uz deju? Un tādēļ vairāk nedejot?” Par šovu “Dejo ar zvaigzni” runājot, tas noteikti turpināšoties, taču, visticamāk, jaunajā sezonā, pēc vasaras cēliena.

Sporta deju kluba “Aura” vadītāja un šo sacensību organizētāja Daiga Čabovska atzina, ka esot liels gandarījums par paveikto un prieks, ka Liepājā bija iespēja vērot augsta līmeņa dejotāju sniegumu.

Daiga Lutere
“Kurzemes Vārds”

 

Reitinga sacensībās dejoja arī Kristaps Aleksandrovs un bijusī liepājniece Jekaterina Fjodorova.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz