Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dejot dzīvei

Dejot dzīvei
Foto: Andris Gertsons
03.02.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Rīt pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks jau devītais tautas deju koncerts “Sadancojam Liepājā”, kurā apvienosies TDA “Rucavietis” kopā ar kolektīviem no Bauskas, Jelgavas, Jūrmalas un Rīgas.

“Dejotājiem tas vairāk ir kā festivāls. Sabrauc draugi, un iet jautri!” precizē Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Liene Šnipke. Jau otro gadu ieeja koncertā būs par ziedojumiem, šoreiz bijušajam “Rucavieša” dejotājam Sandim Brūverim, kuru skārusi smaga slimība.

“Rucavieša” vadītājs Justs Celms apgalvo, ka šī ir viena no kolektīva tradīcijām, kas vienkārši jāturpina. Tā kā pagājušajā gadā tika nolemts koncertu veidot kā labdarības pasākumu, šogad uzzinot, ka bijušajam dejotājam nepieciešama palīdzība, licies pareizi to turpināt.

Sandim Brūverim ir onkoloģiska saslimšana, kas atklāta pirms četriem gadiem. Brīžiem licies, ka jau iet uz labo pusi, bet tad atkal slimība atgriezusies. Sandis pārdzīvojis jau neskaitāmus ķīmijterapijas kursus, taču pagājušajā nedēļā saņēmis ziņu par situācijas pasliktināšanos. “Ķīmijterapijām ir dažādas intensitātes pakāpes – Sandim ir tāda super, super intensīva. Līdz ar to, ka ķermenis ir ļoti novājināts, mēnesi nepieciešams to reģenerēt, un tad jau varēs skatīties, kādu terapiju pielietot. Skaidrs, ka viņam  naudiņa būs nepieciešama,” skaidro Justs.

Sandis ir ļoti atvērts un savā “Facebook” kontā informē par to, kas ar viņu notiek, diezgan atklāti vēstot par sajūtām un emocijām. Ir jūtams, ka viņš ir cīnītājs. J. Celms to apstiprina: “Viņa enerģija un apņēmība nepadoties ir vienkārši apbrīnojama. Ilgi staigāt viņš nevarot, bet satikties un pasēdēt ar draugiem gan labprāt vēlas. Sandis ir par 99% pārliecināts, ka sestdien uz koncertu ieradīsies.” Šobrīd viņš dzīvojas pa mājām un palīdz sievai, kā vien var. Ved bērnus uz skolu. Sandis arī sociālajos tīklos pauž, ka ģimene ir tā, kas piešķir visam jēgu.

UZZIŅAI

Sanda Brūvera ārstēšanai var ziedot arī viņa bankas kontā AS “Swedbank”. Personas kods: 271184–11914, konts: LV75HABA0551030822163.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 3.februāra numurā.

#kvards-20170203-10#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz