Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Deju lielkoncerts stadionā “Daugava” Agra Daņileviča virsvadībā

Deju lielkoncerts stadionā “Daugava” Agra Daņileviča virsvadībā
Foto: Ruslans Šuļga
04.06.2016 23:04

liepajniekiem.lv

Sestdien, 4.jūnijā, stadionā “Daugava” norisinājās Agra Daņileviča režisēts deju lielkoncerts. Tajā piedalījās gan mūsdienu un tautisko deju kolektīvi, gan arī folkloru kopas, un ne tikai no Liepājas, bet arī no tuvējiem novadiem un pilsētām, portālam pastāstīja Liepājas Bērnu un jaunatnes centra metodiķe Aina Apene. 

Piektdien mēģinājums dejotājiem ildzis no agra rīta līdz vēlam vakaram, kā arī vēl sestdien no rīta pieslīpēts tas, kas iepriekš radījis grūtības.

Ingus Kadiķis un Mihails Afanasjevs no Liepājas Valsts tehnikuma jauniešu deju kolektīva ”Odziņa”, vaicāti, vai nav bijis grūti piektdien izturēt garo mēģinājumu, smaidot noteica, ka “tāds dejotāju liktenis”. Visas dejas, ko režisors izraudzījies lielkoncertam, puišiem bija zināmas, tādēļ mēģinājumi īpašas grūtības nav sagādājuši. Vienīgi labāks risinājums būtu prasījies pie uziešanas un noiešanas, viņi spriež. Ingus atzīst, ka pirms koncerta ir, protams, savādākas sajūtas, nekā tad, kad uz skatuves dejo tikai viens kolektīvs. “Bet visi esam sapazinušies, sadraudzējušies.” Dejot uz stadiona seguma – zāliena – par esot diezgan ērti, novērtējuši puiši. Runājot par laikapstākļiem, tie sestdien esot bijuši dejotājiem tādi, kādi vajadzīgi – ne par karstu, ne par aukstu.

Metodiķe A.Apene, vaicāta, kā par režisoru izraudzīts Latvijā pazīstamais horeogrāfs, deju grupas “Dzirnas” vadītājs A.Daņilevičs, atbild, ka gribējies Liepājā jaunas vēsmas. “Un viņš ir arī pieredzes bagāts deju režisors, virsvadītājs, tāpēc arī viņu uzrunājām. Pirms tam Daņilevičs bija atbraucis uz mūsu skatēm, novērtēja dejotājus ar ko būs jāstrādā. Līmenis apmierināja, un viņš piekrita būt par pasākuma režisoru un strādāt ar mūsu dejotājiem.” BJC metodiķe uzskata, ka tā ir arī liela dāvana pašiem dejotājiem, – ka var piedalīties koncertā, ko veidojis A.Daņilevičs. “Šajā vakarā visi izjuta dejas prieku, sadejošanos, spēcīgas emocijas, kas domāju bērniem un viņu vecākiem, kas bija ieradušies koncertu vērot, atmiņā paliks uz ilgu laiku.”

Vairāki koncerta dalībnieki atzina, ka režisors esot bijis stingrs un prasīgs. Taču, ja ir ļoti daudz bērnu, skolēnu, kurus jānoliek savās vietās, tad bez šīm īpašībām nemaz nevarot iztikt, sacīja dejotāji. “Ir vai nav autoritāte, bet skolotājs ir jāciena,” atzina arī “Odziņu” pārstāvis Ingus.

Deju lielkoncerts norisinājās “Ģimenes svētku” ietvaros.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz