Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dibina meiteņu grupu

Dibina meiteņu grupu
Foto: Ilze Kļepikova
25.09.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Vokālā ansamnbļa “Gaismiņa” meitenes dibinās jaunu grupu “Stīgotas”, kas izpildīs akadēmisko akapella mūziku un tuvākajā nākotnē sola liepājniekus pārsteigt ar muzikāliem priekšnesumiem, laikrakstam “Kurzemes Vārds” stāsta meiteņu vokālās grupas vadītāja Ieva Dreimane.

Vokālajā ansamblī “Gaismiņa”, kur meitenes dziedājušas līdz šim, ir dažāda vecuma grupas, bet I. Dreimane strādājusi galvenokārt ar vecāko grupu, kas piedalījusies dažādos konkursos. I. Dreimane stāsta, ka situācija šobrīd ir tāda, ka vecākās grupas meitenes, ar kurām viņa devās uz koncertiem un kuras šobrīd jau sāk studijas augstskolās, izrādīja vēlmi dibināt savu neatkarīgu grupu. Viens no iemesliem bija tas, ka, uzsākot studijas, lielākoties izjūk ansambļu, koru sadarbība, jo gluži vienkārši neizdodas regulāri apmeklēt mēģinājumus. Meitenes ļoti nevēlējās pieļaut šo iespēju, tādēļ nolēma, ka grupas izveide būtu labs risinājums. Katra individuāli strādātu ar sev uzticēto darbu un vismaz vienu reizi mēnesī visas tiktos Liepājā vai Rīgā. Par lielisku dzinuli meitenēm kalpoja iepriekš sasniegtie rezultāti, par kuriem viņas ir ļoti pateicīgas “Gaismiņai” un tās vadītājai Dzintrai Orbai. “”Gaismiņas” skolā meitenes patiešām guva brīnišķīgu pieredzi, es novēlu katram bērnam un jaunietim iegūt tik labu muzikālo pamatu,” uzsver I. Dreimane. “Grupas sastāvā būs 11 meitenes, un mēs esam vienojušās, ka meitenes pašas būs noteicējas un šīs grupas vadītājas, bet es viņām palīdzēšu jautājumos, kas būs neskaidri. Var teikt, ka es būšu meiteņu mentore, kas palīdzēs sameklēt dziesmas, vai sakārtot repertuāru, pārējo darīs viņas pašas.”

Grupai “Stīgotas” jau ir nosprausti nopietni mērķi, stāsta vadītāja. Septembrī bija koncerts Liepājas Latviešu biedrības namā, un meitenes sola liepājniekiem sagatavot muzikālu pārsteigumu arī Ziemassvētku laikā. Tiek plānoti īpaši Adventes koncerti. Grupas mentore piebilst: “Vislielākais sapnis, uz kuru šobrīd nopietni ejam, ir albuma ierakstīšana. Gribam, lai paliek atmiņā viss, kas ir izdarīts.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz