Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Divi mākslinieki – divi pasaules redzējumi krāsās

Divi mākslinieki – divi pasaules redzējumi krāsās
24.01.2008 19:24

0

Atslēgvārdi

Latviešu biedrības nama galerijā šomēnes skatāmas divu mākslinieku – Māra Uldriķa un Jāņa Grabovska – gleznu personālizstādes. Māris Uldriķis, pazīstamā mākslinieka Teodora Uldriķa dēls, reti rāda savus eļļas darbus plašākai publikai un vēl retāk rīko personālizstādes. To liedz viņa veselības stāvoklis. Savulaik ar izcilību beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, cerīgi sācis studijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā, talantīgais liepājnieks mācības bija spiests pārtraukt uzliesmojušās slimības dēļ.

 Tagad, redzot viņa 15 gleznas, var tikai priecāties par mākslinieka dvēseli, kas tajās jūtama, par krāsām, otas triepienu, jo pēdējos gados Māris pamatā zīmē pašportretus ar pildspalvu. Retrospektīvās izstādes 15 darbi, to vidū 6 portreti un pārējie – ainavas un klusās dabas, tapuši galvenokārt 70. un 80.gados, daži arī 90.gados.

Savukārt Jānis Grabovskis ir profesionāls mūziķis, ilgus gadus bijis Liepājas Simfoniskā orķestra altists. Gleznošana ir viņa sirds darbs jeb, kā viņš pats saka, neatņemama dzīves sastāvdaļā. Jānis Grabovskis dzimis Kuldīgā, gleznošanai sācis pievērsties kopš 15 gadu vecuma, bet savu prasmi pilnveidojis pie Kuldīgas puses mākslinieka Viļņa Rasas. Izstādē skatāmi 14 Jāņa Grabovska darbi – ainavas un puķes, kas gleznotas jauktā tehnikā, ar bieziem krāsas uzklājumiem uz kartona. Māksliniekam bez šīs kopš 1985.gada bijušas vēl četras personālizstādes.

“Kurzemes Vārds”

M.Uldriķis. “Tēvoča portrets”.

J.Grabovskis. “No rīta”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz