Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dizaina un mākslas vidusskolā diskutēs par mākslas vietu mūsdienu pasaulē

Dizaina un mākslas vidusskolā diskutēs par mākslas vietu mūsdienu pasaulē
Foto: ldmv.edu.lv
15.04.2016 13:27

liepajniekiem.lv

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas 90 gadu jubilejā, 22.aprīlī, skolas profesionālās izcilības balvas “Zelta griezums” laureāti un citi absolventi, skolas audzēkņi un pedagogi diskutēs par mākslas lomu mūsdienu pasaulē un tās ietekmi uz cilvēka personību.

Paralēli plānotas trīs diskusijas – “Vai visa mūsdienu māksla ir laikmetīgā māksla?”, “Vide, dizains un cilvēks”, “Kultūrizglītība un identitāte”. Diskusijas vadīs moderatori: filoloģe, mākslas kuratore Liene Zīverte, mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš, un žurnālists, “Rietumu radio” balss Dzintars Hmieļevskis, portālam pastāstīja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas projektu vadītāja Sanda Liepa-Vjakse.

“Nav noslēpums, ka mūsdienu ekonomika vairs nebalstās uz klasiskajiem principiem, un mainība ir nenovēršama. Jubilejas seminārs ir veltīts profesionāļiem, kuri ikdienā strādā un pieņem laikmeta dāvātās iespējas un izaicinājumus, nereti nonākot dažādās situācijās, kad tradicionālās metodes nestrādā, tādēļ jāspēj rast alternatīvas un riskēt, kas arī ir diskusijas pamats,” stāsta Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Smaida Rubeze.

Kultūrizglītības nozarē spriedīs par radošas personības nozīmi pārmaiņu laikā, tiks meklētas atbildes arī uz jautājumiem, kas ietekmē cilvēku domāšanu, kā pieņemtie lēmumi iespaido cilvēka identitāti un kā izglītības iestādēm veidot personības, kuras būtu gatavas pieņemt izaicinājumus, izrādīt iniciatīvu, riskēt, lai sasniegtu gan personīgos mērķus, gan dotu ieguldījumu sabiedrības attīstībā.

Tostarp mākslas nozarē domās par Eiropas un pasaules kultūras ainavu, kur joprojām aktuāla ir tēma par mākslas lomu sabiedrībā, tādēļ diskusijās tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: vai laikmetīgā māksla ir gaumes jautājums un cik lielā mērā ikdiena, interjers un vide ietekmē mākslas procesus un mūs pašus.

Sarunās var piedalīties ikviens interesents, diskusijas notiks piektdien, 22.aprīlī, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē, Alejas ielā 18, pulksten 12:00 (reģistrācija no pulksten 11:30).

Pēc diskusijām plānota svinīgā skolas godināšana 90 gadu jubilejā, kas notiks Liepājas muzejā, Lielajā zālē ar izstādes “90 gadi mākslas” atklāšanu.

Savukārt sestdien, 23.aprīlī, notiks atvērto durvju diena skolā un 90 gadu jubilejas centrālais pasākums – salidojums, kas norisināsies Liepājas Latviešu biedrības namā ar dažādiem muzikāliem, vēsturiskiem un radošiem pārsteigumiem un balli.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz