Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dižās Nīcas iedvesmoti stāsti

Dižās Nīcas iedvesmoti stāsti
04.12.2010 07:35

Atslēgvārdi

Laukā putināja, bet tas netraucēja Ērika Kūļa daiļrades cienītājiem atrast ceļu uz izdevniecības “Zvaigzne ABC” grāmatu namu.

Tur notika viņa jaunās grāmatas “To stāsti rudenim” atvēršanas svētki. Ievadā autors iepazīstināja ar to, kas šajā grāmatā izlasāms un kad šie stāsti tapuši. “Vislielākās grūtības bija izdomāt virsrakstu, jo stāsti jau bija. Grāmatā ir divas daļas – pirmā ir par mīlestību uz zemi un cilvēku starpā, otrā – par mīlestību  uz dzīvniekiem un viņu mīlestību pret mums, cilvēkiem.” Ne velti grāmatai ir apakšvirsraksts – “Brīnišķīgi, asprātīgi un nopietni stāsti par mīlestību, cilvēkiem un zvēriem”. Grāmatu klajā laidis apgāds “Zvaigzne ABC”, vāka dizainu veidojis Arnis Kilbloks. Ēriks Kūlis ir sacījis: “Es gribu runāt par cilvēkiem, kuri dzīvo, strādā, cieš un mīl Bārtas krastos. Te es jūtos bagāts – man pieder mākoņi virs galvas un zeltā kvēlojošais saulriets pāri upei, un ūdensrožu krāsas Bārtas vecupē. Un vēl – visapkārt, cik tālu vien acis spēj saskatīt, ir tāds plašums, ka šķiet – uz zemes nolaidušās zaļas debesis. Ne velti saka: dižā Nīca.” Sevi par nīcenieku tagad jau sauc arī aktieris Edgars Pujāts, kurš lasīja, kā pats teica, sava novadnieka stāstus no jaunās grāmatas. Ciemiņi dāvāja rakstniekam ziedus.

Daina Meistere
“Kurzemes Vārds”

Ērika Kūļa grāmatas “To stāsti rudenim” varoņi ir vienkāršie cilvēki, kuri dzīvo mums līdzās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz