Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dreiblati piedalās vecmeistaru uzvedumā

Dreiblati piedalās vecmeistaru uzvedumā
Foto: Egons Zīverts
07.06.2016 07:02

"Kurzemes Vārds"

Mūzikas namā “Daile” pirmdien notika labdarības uzvedums “Es esmu”, kurā kopā ar jaunajiem kolēģiem uz skatuves kāpa Latvijas teātra vecmeistari, apliecinot savu enerģiju, vēlmi un spēju būt aktīviem.

Uzvedumā “Es esmu” uz skatuves tikās dažādas aktieru paaudzes, lai atbalstītu Latvijas teātra vecmeistarus. Liepājas teātri pārstāvēja Jānis Dreiblats, kurš kopā ar dēlu Emīlu Dreiblatu spēlēja fragmentu no Šekspīra lugas ”Hamlets”. Šī bija iespēja J. Dreiblatam atgriezties laikos, kad viņš spēlēja Poloniju Oļģerta Krodera režisētajā lugā.

Uzvedumā piedalījās arī Juris Strenga, Astra Baumane, Anta Krūmiņa, Olga Dreģe, Lidija Pupure, Rasma Garne, Zigurds Neimanis un citi teātra vecmeistari, kas izrādīja fragmentus no izrādēm “Trīs māsas”, “Maija un Paija”, “Vinnijs Pūks un draugi”, “Iespējamā satikšanās”, kā arī lasīja dzeju. Visas šīs epizodes kopā salika režisore Inese Mičule. “Gribējām vēlreiz apliecināt Latvijas teātra vecmeistaru lomu mūsu kultūras pieredzē. Gluži kā dārgumi muzejā – tie ir sargājami, lolojami un ar tiem jālepojas, tāpēc arī nolēmu uzvedumu interpretēt kā muzeju. Šī muzeja būtība ir paslēpta gan stāstā, gan “objektā”. Katra vecmeistara pieredzei un stāstam ir neatkārtojama nozīme, ko gribas nevis sausi dokumentēt, bet gan klātesot ierakstīt zelta burtiem savā atmiņā,” atklāj režisore.

Teātra senioru atbalsta fonda “RAMPA” valdes locekle Zane Dombrovska norādīja, ka papildu līdzekļiem, kas savākti, pārdodot ieejas biļetes uz uzvedumu, notika arī izsole, kurā varēja iegādāties deviņas ar teātri saistītas atmiņu lietas. “Pavisam ietirgojām 685 eiro. Rekordists bija Antras Liedskalniņas atveidotās Blānšas vēdeklis no A. Jaunušāna iestudējuma lugai “Ilgu tramvajs” – to iegādājās par 185 eiro,” pastāstīja Z. Dombrovska.

Turklāt ziedot vecmeistaru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai – medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai – varēja arī visos Latvijas teātros izvietotajās ziedojumu kastītēs. “Pašlaik jau apkopota informācija par Rīgas teātros savākto summu – 391,69 eiro, vēl ceļā pie fonda ir Valmieras un Leļļu teātra ziedojumi, savukārt Liepājas teātrī ziedojumu kastīte būs pieejama ziedotājiem līdz teātra sezonas beigām,” norādīja Z. Dombrovska.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz