Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Durvis vērs dievnami

Durvis vērs dievnami
09.06.2016 07:06

TV Kurzeme/ liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

10.jūnijā jau otro reizi notiks Baznīcu nakts, kad ikviens aicināts atklāt Latvijas baznīcas no jauna katrā novadā visā Latvijā, tostarp Liepājā, portālam pastāstīja pasākuma organizatori.

Šogad pavisam 190 baznīcās visā Latvijā no pulksten 18 līdz 24 būs iespēja pavadīt skaistu, garīgi piepildītu vakaru.

Notikumā piedalīsies baznīcas no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem un galvaspilsētas. Visvairāk dievnamu šogad durvis vērs Kurzemē – 57 baznīcas.

Arī Liepājā kultūras notikums Baznīcu nakts notiks jau otro gadu. Šogad Liepājā kultūras notikumā piedalīsies 11 dievnami: gan luterāņu – Sv.Trīsvienības katedrāle, Lutera (Akmens) baznīca, Brāļu draudzes lūgšanu nams, gan katoļu – Sv.Jāzepa katedrāle, Sv.Dominika katoļu baznīca, gan baptistu – Ciānas un Pāvila baznīcas, kā arī pareizticīgo baznīcas – Sv.Nikolaja katedrāle un Sv.Labticīgā lielkņaza Ņevas Aleksandra baznīca, tāpat Septītās dienas Adventistu baznīca un Latvijas apvienotās metodistu baznīcas Liepājas draudzes nams.
”Katra draudze savā dievnamā ir sagatavojusi notikuma programmu, kuras ietvaros viesi var viesmīlīgā gaisotnē apskatīt dievnamu, iepazīt mākslas mantojumu, klausīties baznīcai atbilstošu mūziku un uzkavēties klusumā un lūgšanā,” stāsta Kurzemes novada koordinatore Ilze Vitāle.

Liepājas Sv.Trīvienības katedrālē, kur jau pulksten 17.50 ”Baznīcu nakts” tiks atklāta ar baznīcas zvanu skaņām, piemēram, būs iespēja gan aplūkot Baltijas valstu nacionālo arhīvu izstādi “Mēs Latvijai! Mēs Lietuvai! Mēs Igaunijai!”, gan klausīties mācītāja P.Kalka lekciju par “Dieva dāvanām mūsu dzīvē” un uzkāpt dievnama tornī.

Teju visās Liepājas baznīcās būs izzinošas ekskursijas. Neizpaliks arī radošās darbnīcas un pasākumi bērniem, piemēram, Lutera (Akmens) baznīcā būs Tautas mākslas un kultūras centra Bērnu teātra izrāde “Pulksten astoņos pie Noasa šķirsta”.

Notiks arī kristīgās dzejas pasākumi, piemēram, “Baltā stunda Baznīcu naktī” Septītās dienas adventistu baznīcā. Draudzes piedāvās arī stāstījumus, prezentācijas par draudžu dzīvi, sirsnīgu sadraudzību ar cienastiem un sarunas ar garīdzniekiem.

Baptistu Ciānas draudzē būs iespēja spēlēt dambreti ar mācītāju, savukārt, metodistu draudzes namā ar mācītājiem būs iespēja spēlēt galda tenisu, novusu un šautriņu mešanu.

Īpašs laiks dievnamos būs pulksten 21, kad draudzes aicinātas vienoties kopīgā lūgšanā “Mūsu Tēvs debesīs”.

Jāpiebilst, ka Sv.Trīsvienības katedrālē, tāpat kā tas bija pērn, no pulksten 19 līdz 22.30 notiks ekskursija katedrāles tornī. Proti, būs iespēja reizi pusstundā (grupās līdz 30 cilvēkiem) uzkāpt katedrāles tornī un apskatīt pilsētas panorāmu. Tornī būs iespējams uzkāpt, saņemot kuponus, kas būs pieejami no pulksten 19. Kopumā sarūpēti 240 kuponi.

Baznīcu nakts ietvaros Liepājā izskanēs vokālā ansambļa “Gaismiņa” un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas flautistu kvarteta koncerts, Melngaiļskolas bigbenda, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu kora un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra koncerts, Knapšu ģimenes koncerti, Sv.Dominika baznīcas Sholas un draugu koncerts, komponista Andra Eniņa un draugu koncerts, zvanu ansambļa “Re-re-mi-la” koncerti, Ciānas baptistu draudzes jauno mūziķu un Gregora Jāņa Maža oriģināldziesmu koncerti u.c.

VBaznīcu nakts misija ir sekmēt Latvijas tautas kulturālo izaugsmi, iepazīstināt cilvēkus ar kultūras un garīgajām vērtībām Latvijas kristīgo draudžu un baznīcu mantojumā, stiprināt sabiedrības garīgo labklājību, intelektuālo izaugsmi, kultūras un valstisko pašapziņu. Baznīcu nakts aicina cilvēkus iepazīt Baznīcas mantojumu, rosina cilvēku interesi par kristīgo ticību un draudzi un aicina atsaukties Kristīgās ticības aicinājumam, Tā I.Vitāle.

Visi Baznīcu nakts programmā paredzētie pasākumi ir bezmaksas. Plašāka informācija un pasākuma programmu apskatāma mājaslapā www.baznicunakts.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz