Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzeja kāpj uz karakuģa

Dzeja kāpj uz karakuģa
05.09.2007 18:25

0

Atslēgvārdi

Vakar mūsu pilsētā turpinājās Dzejas dienu sarīkojumi. Un viens no tiem notika netradicionālā vidē – uz karakuģa, turklāt šajā vietā tika pacelts arī Dzejas dienu karogs. Izveidojusies skaista tradīcija – jau otro gadu pēc kārtas kāds no Dzejas dienu sarīkojumiem notiek uz kāda no karakuģiem. Pērn šāds pasākums notika uz Jūras spēku flagmaņa “Virsaitis”, savukārt šoruden dzeja kāpa uz kuģa “Namejs”.

Satikšanās vieta bija piestātnē Roņu ielā. Uz kuģa klāja kāpa un tur dzeju un dziesmas skandēja vairāki desmiti mākslinieku. Starp viņiem bija gan mūsu pilsētā pazīstami dzejnieki, piemēram, Olafs Gūtmanis, gan jaunie dzejnieki, gan viesi, kā Eduards Aivars u.c. Viņu komandēšanu šajā reizē bija uzņēmusies dzejniece Sandra Vensko, kura iejutās kapteines lomā.

Turklāt tieši uz kuģa bija kāds pirmreizējs notikums – tika pacelts Dzejas dienu karogs. Gaisīgā, apgleznotā zīda brīnuma darinātāja ir māksliniece Andra Pelna, kura piedalījās svarīgajā notikumā. Visi dzejnieki, kuri bija pulcējušies sarīkojumā, parakstījās uz karoga. Turpmāk šī karoga pacelšana būs Dzejas dienu tradīcija pilsētā.

Gan ciemiņi, gan pasākuma norises vietas saimnieki priecājās par sadarbības augļiem. Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktore Ilga Erba neslēpa, ka viņai ir saviļņojoša sajūta: “Notiekošajam ir noslēpumainības plīvurs, jo kuģiem ir piedzīvojumu garša. Un ja vēl tas ir karakuģis! Tas ir simbols izjūtām, un dzejniekiem tieši izjūtas ir iedvesmas avots.” Arī karavīri bija priecīgi satraukti. “Intriga ir. Mani kolēģi, kuri pērn piedalījās līdzīgā pasākumā uz “Virsaiša”, stāstīja, ka sarīkojums bijis interesants, jo skandēta mūsdienu dzeja,” atzina “Nameja” bocmanis Intars Rukmanis.

Ita Cērmane,
“Kurzemes Vārds”

Sarīkojuma kapteine Sandra Vensko, piepalīdzot Ainai Kraučei, paceļ īpašo Dzejas dienu karogu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz